Bert in Ina Aalbertsen met de loco-burgemeester, kinderen en kleinkinderen
Bert in Ina Aalbertsen met de loco-burgemeester, kinderen en kleinkinderen Ali van Vemde

Bert en Ina Aalbertsen-Drost 50 jaar getrouwd

25 augustus 2019 om 14:32 Mensen

WIJK BIJ DUURSTEDE Donderdag 22 augustus vierden Bert en Ina Aalbertsen-Drost hun 50-jarig huwelijksfeest. Dit deden ze met een vaartocht en een barbecue met alle kinderen en kleinkinderen. Op deze feestelijke dag kwam loco-burgemeester Wil Kosterman het echtpaar feliciteren namens de gemeente. Voor hen bracht ze het 'boterbriefje' mee, een gewaarmerkte kopie van de officiële trouwakte.

Ali van Vemde

Bert en Ina leerden elkaar kennen doordat Bert voetbalde met de broer van Ina bij voetbalvereniging Holland in Utrecht. Ina groeide op in Ondiep, Bert bracht zijn jeugd door in Tuindorp. Ook na hun trouwen bleven ze in Utrecht wonen. Ina werkte in een verzorgingstehuis tot hun eerste dochter werd geboren. Daarna volgden nog een dochter en een zoon. Bert ging naar de technische school en leerde voor meubelmaker. Toch lag daar niet zijn hart. Het liefst wilde hij buschauffeur worden, net als zijn vader. "Maar omdat ik op zondag altijd voetbalde, ging dat niet." Het werd rijden op een vrachtwagen en iets later alsnog op de bus. Het voetballen bleef, tot zijn 44ste voetbalde Bert.Toen ze naar Wijk bij Duurstede verhuisden vroeg Bert overplaatsing aan van Nieuwegein naar Wijk bij Duurstede. Dit werk heeft hij met veel plezier 39 jaar gedaan totdat hij met 63 jaar vervroegd kon stoppen.

NAAR WIJK De kinderen groeiden op en gingen het huis uit. Twee wonen er in Wijk bij Duurstede, één in Houten. Bert en Ina besloten ook naar Wijk bij Duurstede te verhuizen. Ze woonden aan de Romulus, aan de Amstel en Stuurboord totdat ze dit huis aan de Zandweg vonden. Hier wonen ze met heel veel plezier. Regelmatig komen de kinderen en acht kleinkinderen langs. Ook deze feestelijke dag, tijdens het bezoek van de loco-burgemeester, zijn ze er allemaal. Het is een gezellige drukte. Er wordt genoten van een prachtige taart en ook het fotoboek van hun 40-jarig huwelijk wordt uitgebreid bekeken.

GENIETEN Ina en Bert hebben veel opgepast op de kleinkinderen. "We brachten ze naar school en naar de sportclub." In de zomer zijn ze vooral te vinden op de camping. In Hoenderloo hebben ze een seizoensplaats en genieten ze volop. Er is altijd wel wat te klussen. Ook hier komen de kinderen en kleinkinderen regelmatig op bezoek. "We hebben een trouwe familie," vertelt Bert. "We zijn er voor elkaar als we iemand nodig hebben." De sfeer is dan ook uitermate gezelliig en warm.

Het 'boterbriefje' voor Bert en Ina Aalbertsen
advertentie
advertentie