Fwd: Persbericht m.b.t. Start van gezamenlijke campagne Laat die mooie stem niet verloren gaan!

12 februari 2018 om 15:30 lokaal Verkiezingen 2018

Politieke partijen starten gezamenlijke campagne
 

WIJK BIJ DUURSTEDE De verkiezingskoorts begint langzaam op te komen, op diverse plekken worden al partijposters geplaatst. De politieke partijen die aan de gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Wijk bij Duurstede deelnemen, starten gezamenlijk een campagne : Laat die mooie stem niet verloren gaan. 'De verkiezingen zijn er voor iedereen. Dus willen we met zijn allen zoveel mogelijk mensen naar de stembussen halen. Laat die mooie stem niet verloren gaan,' meent burgemeester Tjapko Poppens, die ook voorzitter van de raad is.

ACHT PARTIJEN Met nog minder dan 40 dagen tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart a.s., is bekend dat er acht politieke partijen meedoen: SP, VVD, D66, PCG, GroenLinks, CDA, WijkNu en PvdA. 'Over een ding zijn alle partijen het hoe dan ook eens: elke stem telt, laat uw mooie stem niet verloren gaan! Daarom starten de partijen deze gezamenlijke campagne. Afgelopen week namen zij de eerste poster in ontvangst, als een symbolische aftrap van de campagne,' legt Poppens uit.

INFORMATIE De komende weken wordt er op verschillende momenten en manieren aandacht gegeven aan het belang van stemmen. De posters, door lokale drukkerij Den Hoed afgedrukt, zijn te vinden op de verkiezingsborden. Deze staan op diverse locaties in de gemeente.
'Op zaterdag 17 maart is de traditionele Verkiezingsmarkt in de binnenstad. Maar er wordt meer georganiseerd in de aanloop tot de verkiezingen. Er komen nog verschillende verkiezingsdebatten en er verschijnt in maart een Verkiezingskrant in de lokale kranten. Speciaal voor én door jongeren volgt er een campagne. Deze is vooral gericht op de jonge inwoners, die voor het eerst mogen stemmen,' besluit Poppens.
De verschillende verkiezingsprogramma's vindt u op de websites van de politieke partijen.

advertentie
advertentie