Afbeelding
Team Verhoef

Team Verhoef | BLOG 04: Het huis uit

30 juli 2019 om 11:30 lokaal

Wat heb je nodig aan spullen in een jaar? Dat is de vraag die ons de laatste weken bezighoudt, tijdens het vullen van verhuisdozen, dingen weggooien, inpakken voor de reis. Terwijl ik dit schrijf worden de spullen in een container gezet die de opslag in gaat, dus we zijn er goed uitgekomen. Via app en Instagram probeer ik vandaag nog contact te krijgen met Mido om te overleggen of zijn laptop mee op reis gaat of in de opslag verdwijnt, maar hij staat op ski's op een gletcher in Oostenrijk en is onbereikbaar. Voor de zekerheid toch maar niet in de opslag, want er uit halen kan niet. 

Best gek dat de hoeveelheid spullen die je echt nodig hebt, zo verschilt van de hoeveelheid spullen die je in totaal hebt. Ondanks dat wij best secuur zijn in wat er het huis in komt en met regelmaat spullen wegdoen, gaat er nu nog steeds enorm veel de opslag in en verwachten we prima zonder al die spullen te kunnen komend jaar. Natuurlijk is daar wel enige nuance in aan te brengen, want tijdelijk iets ontberen is makkelijker dan permanent. Maar toch, het is een bijzondere constatering zoveel meer te hebben dan je in het dagelijks leven gebruikt.

Hoe maak je keuzes voor wat je mee wilt nemen op reis en wat niet? Een belangrijk aspect is de beschikbare ruimte. Er is een groot aantal kastjes in de camper, maar het is allemaal toch sneller vol dan van tevoren in te schatten is. Bijvoorbeeld met praktische dingen als kookgerei, toiletpullen, schoolboeken, schriften, pennen, leesboeken, handdoeken, badlakens etc. Daarnaast willen we dat de camper echt huiselijk is, het is tenslotte nog maar ons enige verblijf, dus gaan er ook kussentjes, kleden, schapenvachtjes, kaarsjes en lampjes mee. Wat kleding betreft hebben we lijstjes gemaakt met aantallen sokken, t-shirts, badkleding, jeans, truien en korte en lange broeken, rokjes en jurkjes. Die laatste twee dingen overigens alleen voor Marije. 

Als volwassene dit soort keuzes maken is relatief makkelijk, maar hoe neem je kinderen hier in mee en hoe laat je hen keuzes maken in wat ze graag bij zich hebben? Voor Mido en Boet gaat dat over heel andere dingen. Hockeyspullen, knuffels, Playmobil, Donald Duckjes (Boet ontbijt altijd met een Donald Duckje, een beter begin van de dag kan hij zich niet wensen), surfboard, waterpistool, voetbal etc. Kleding vonden zij iets minder belangrijk, maar toch hebben ze er over meegedacht. Het kwam er kort gezegd op neer dat ze akkoord gingen met de selectie. Waarschijnlijk is het daarbij enerzijds een voordeel dat het jongens zijn en anderzijds dat ze in winkels hun kleding zelf uitkiezen, die met name uit de kleuren zwart, grijs, army, donkerblauw bestaat en alles dus vanzelf met elkaar matcht. Overigens vonden zijn niet alleen de kleding minder belangrijk, de schoolspullen vielen voor hen ook in die categorie. 

De schuur van de camper biedt natuurlijk ook nog ruimte, voor 'overige dingen'. Wandelschoenen, wetsuits, stekkers, extra schapenvachtjes voor de koude streken, een tentje voor als Mido of Boet even wat eigen ruimte nodig hebben ("Leuk, daar kunnen we samen in!" zeiden ze toen Boet het tentje voor zijn verjaardag kreeg), sportspullen etc. Tot gisteravond zat er eigenlijk nog veel meer in de garage, maar de camper bleek bij het wegen te zwaar, dus ook daar is weer het e.e.a. uit verdwenen waarvan we bij nader inzien inschatten het waarschijnlijk niet nodig te hebben. Een wasmand, een extra kookstel en gasfles voor buiten, de legertafel en bijbehorende banken. Een tafel en iets om op te zitten hebben we natuurlijk wel echt nodig, echter in lichtere vorm, daarom hebben we daar iets anders voor gekozen en gelijk besteld en dat komt daarvoor in de plaats. De voorraad wijn en bier in de garage hebben we overigens wel laten staan, ondanks het gewicht. Niet omdat we het nodig hebben, maar… eh nou ja, dat gaat wel op. En die laptop van Mido? Hij heeft inmiddels laten weten geen laptop mee te willen nemen. Missie geslaagd! Kortom, we zijn klaar voor een jaartje simple life. En dat begint stiekem al een beetje vandaag, want inmiddels zijn de verhuizers klaar, trekken we zometeen de deur achter ons dicht en wonen we vanaf dat moment in de camper. 

__

Beleef op YouTube (www.youtube.com/teamverhoef) en Instagram (www.instagram.com/team_verhoef) mee hoe we de camper verbouwen en ons 'normale' leven een jaartje gaan onderbreken. En als we vertrokken zijn kun je volgen waar we zijn en wat we meemaken. 

Afbeelding
advertentie
advertentie