Het bestuur van de natuurspeelweide bij de notaris
Het bestuur van de natuurspeelweide bij de notaris Stichting Natuurspeelweide Cothen

Aan de slag met de natuurspeelweide Cothen

15 juli 2019 om 10:50 lokaal

COTHEN Sinds vorige week heeft de Natuurspeelweide een bestuur en is het officieel Stichting Natuurspeelweide Cothen. Op maandag 8 juli werd een bezoek aan de notaris gebracht. Het wachten is nu nog op de goedkeuring van de gemeente en dan kan worden gestart met de realisatie van een prachtige speelplek.

Ali van Vemde

Het bestuur van Stichting Natuurspeelweide Cothen bestaat uit voorzitter Robert Schriek, secretaris Annemarie Scherpenzeel en penningmeester Gilbert Wennekes. De stichting is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en als de officiële goedkeuring van de gemeente er is, dan kan de enthousiaste groep vrijwilligers aan de slag.. "Het zou heel fijn zijn als we in augustus kunnen starten," vertelt de kersverse voorzitter. "Dan kunnen we alvast beginnen met inzaaien."

ONTMOETINGSPLEK Het idee voor deze speelvoorziening is ontstaan door een schenking van de opgeheven stichting De Speelhoek uit Cothen, bedoeld voor zo duurzaam en natuurlijk mogelijke speelgelegenheden. De Natuurspeelweide in Cothen komt op een prachtige plek aan de Ossenwaard. Hier zijn drie zorgorganisaties gevestigd: Abrona, Driestroomhuis Helder en de Wijkse Loods. Zo kan deze mooie plek worden verbonden met de Cothense samenleving. Abrona De Bossewaard heeft hiervoor een stuk grond beschikbaar gesteld, waar de komende vijftien jaar gebruik van mag worden gemaakt. Robert Schriek: "We verwachten dat de natuurspeelweide eind maart/april open kan gaan. De werkgroep wil zo snel mogelijk beginnen."

BREED GEDRAGEN In Cothen is het plan om deze natuurspeelweide te realiseren enthousiast ontvangen. Al direct meldden zich vrijwilligers aan. Ruud Waltman (VNMW) maakte een schets van de ideeën van de Cothense samenleving, waaronder de scholen. Van deze tekening wordt uitgegaan voor de realisatie. "De basis moet goed zijn, als dat klopt kunnen we aan de slag," vertelt Robert. "Hiervoor hebben we ook contact met de bewoners van Abrona De Bossewaard. De privacy van de bewoners is natuurlijk ook belangrijk." Er komt een duidelijke looproute en ook de openingstijden worden in overleg vastgesteld. Het contact verloopt prima, een van de bewoners heeft al aangeboden een mooie prullenbak te maken. Verschillende werkgroepen pakken de werkzaamheden op. De vrijwilligers hebben hun eigen taken, zoals de uitvoering, de fondsenwerving en de pr. "Blij zijn we ook met Lidwine Elshof, die het op poten heeft gezet. Zij doet nu een stapje terug, maar blijft betrokken bij ons project."

SAMENWERKING Het is mooi om te zien hoe enthousiast iedereen is. Robert: "Het wordt echt een belevingsplek voor alle kinderen." Het is een speelweide voor en door de samenleving. De scholen worden er nauw bij betrokken. Zo worden er bijvoorbeeld banken opgepimpt en er zijn nog veel meer plannen voor samenwerking. Er kunnen allerlei activiteiten worden georganiseerd. Stichting Natuurspeelweide Cothen werkt samen met Abrona, Hoeve De Waarden en Driestroomhuis Helder, de gemeente, landschapscoördinator Stuurgroep Kromme Rijnlandschap, VNMW/IVN, Stichting Binding, Natuurlijk heel Leuk en de basisscholen en kinderopvang. Om dit mogelijk te maken zijn er ook sponsors nodig. Binnenkort zal hiervoor een rekening worden geopend. Ook komt er een website. Via Facebook houdt de Natuurspeelweide Cothen iedereen op de hoogte.

advertentie
advertentie