Het Open Huis in de Hordenboomgaard begon met regen
Het Open Huis in de Hordenboomgaard begon met regen Ali van Vemde

Natte Open Imkerijdag

14 juli 2019 om 13:00 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Ieder jaar staat Evert van Leeuwen tijdens de Landelijke Open Imkerijdag in de Hordenboomgaard klaar om bezoekers te ontvangen en te voorzien van uitleg en informatie. Het is de tiende keer dat de Open Imkerijdag wordt gehouden.

Ali van Vemde

Helaas begon de zondag met flinke regenbuien, waardoor met behulp van ladders en een zeil een overkapping moest worden gebouwd. De bijenstal in de boomgaard staat er al 31 jaar. In deze stal worden ook de houten ladders voor het onderhoud van de monumentale hoogstamboomgaard opgeborgen.

WIJKSE BLOESEM Het gaat de laatste jaren gelukkig weer iets beter met de honingbij, mede door het effectiever terugdringen van de varroamijt. De bijenvolken van deze stal worden niet verplaatst. Dit betekent dat honing en stuifmeel uitsluitend worden verzameld van Wijkse bloesem. Evert kan alles vertellen over de bijen, maar ook over insecten, bestuiving en oude fruitrassen. Maar zelf kijken naar de bijen in de observatie-kast kan ook of klopmonsters nemen van de appeltakken om te zien wat er zoal in de boom leeft.

Tot vanmiddag 16.00 uur kan de Hordenboomgaard worden bezocht.

advertentie
advertentie