Afbeelding
WIjk Helpt

Workshops voor en door mozaïekvrijwilligers

5 juli 2019 om 12:55 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE  'De werkgroep Mozaïeken voor en door vrijwilligers' kan op dit moment nog hulp gebruiken van mensen die het leuk vinden om te leren mozaïeken en daarna de activiteit op een eenvoudige, aangepaste wijze te leren aan ouderen. Zowel beginners als gevorderden die mozaïeken leuk vinden, worden van harte uitgenodigd hiervoor.

Twee vrijwilligers die de techniek beheersen zullen op de woensdagochtenden 11 en 18 september een workshop in twee gedeelten verzorgen. De voorwaarde om mee te doen aan de vrijwilligers workshops, is dat de deelnemer zich bij minimaal 2 workshops (op 9 en 16 oktober 2019 in de ochtenden) inzet om ouderen te ondersteunen bij deze activiteit.

De workshops worden met de vrijwillige inzet ondersteund door Stichting Binding en met faciliteiten door Stichting QuaRijn. Door deze samenwerking en door inzet en meegebrachte materialen is het mogelijk om kosteloos van start te gaan.

Het doel van dit project is dat vrijwilligers met het geleerde bewoners en andere cliënten van het verzorgingstehuis in de twee ontmoetingsmomenten een leuke mozaïek tegel laten maken. Deze tegel kunnen zij dan op hun kamer neerzetten en door de visite laten bewonderen.

Een andersoortige bijdrage leveren tijdens deze workshops? Het lokaal moet van te voren ingericht worden en uiteraard ook weer schoon achter gelaten worden. Ook zoeken ze iemand die voor de koffie en thee aanwezig is.

Aanmelden kan via WijkHelpt, op telefoonnummer 0343-572000 (aanwezig op ma- en donderdagochtend van 9.00 – 12.00 uur), of mail naar info@wijkhelpt.nl.

advertentie
advertentie