geef jongeren weer een toekomst

1 juli 2019 om 10:40 lokaal Deel je nieuws

Stichting BED is een vrijwilligersorganisatie die jongeren in de leeftijd van 18 tot 25 jaar een dak boven hun hoofd biedt.

Jongeren die (bijna) op straat staan om wat voor een reden dan ook vangen we tijdelijk (maximaal 2 jaar) op. In Wijk bij Duurstede heeft Stichting BED 2 woningen in de wijk De Geer. Hier kunnen maximaal 5 jongeren wonen.

 

Stichting BED zoekt mentoren

Zonder mentoren is er geen Stichting BED en kunnen we jongeren geen hulp bieden. Daarom doen we een dringend beroep op mensen die graag hun steentje willen bijdragen aan een mooie toekomst voor jongeren die momenteel wel wat hulp kunnen gebruiken.

 

Een mentor ondersteunt een jongere bij alledaagse zaken en vragen. Denk hierbij aan vragen met betrekking tot een opleiding, begeleiding naar werk of stage. Maar ook bij zaken als het op orde brengen van financiën of het organiseren van het huishouden.

 

Vrijwilligerswerk met een gouden randje

Als mentor ben je onderdeel van een leuk, klein team. Het bestuur bestaat uit 3 mensen, een voorzitter, penningmeester en een secretaris. Daarnaast hebben we momenteel 4 mentoren, 2 psychologen en een huismeester. Met elkaar geven we de jongeren weer structuur in hun leven en helpen we ze op weg naar een mooie zelfstandige toekomst.

 

Als mentor bepaal je in overleg met ‘jouw jongere’ op welke dagen/avonden je met elkaar afspreekt. Je zit dus niet vast aan vaste dagen of tijden. Voor de totale tijdsinvestering hoef je het ook niet te laten. Dat is gemiddeld 2 uur in de week. En hoe leuk is het om in een gezellig team samen te werken aan de zelfstandigheid van jongeren.

 

Kom meer te weten

Ben je enthousiast geworden? Bel of mail Frans Hoving, mentor en coördinator bij Sitchting BED. Tijdens een persoonlijk gesprek vertelt Frans je graag alle ins en outs.

Frans Hoving, tel.: 06 – 46 25 71 15, Hovin450@kpnmail.nl

advertentie
advertentie