OPen Tuinendagen Hindersteyn
OPen Tuinendagen Hindersteyn Hindersteyn

Kasteel Hindersteyn opent de poort

28 juni 2019 om 07:09 lokaal

LANGBROEK Op zondag 7 juli staan de poortdeuren van Ridderhofstad Hindersteyn in Langbroek open voor belangstellenden. Hindersteyn is één van de tien kastelen langs de befaamde Langbroekerwetering. Tijdens de open tuindag kunt u zien wat er allemaal achter de grote bomen van deze particuliere historische buitenplaats schuil gaat. Wekelijks zijn ruim 30 vrijwilligers aan het werk in de moestuin met drie monumentale kassen. Een oranjerie, slangenmuur, doolhof én labyrint maken deel uit van het historische complex.  

De tuin is toegankelijk via het poortgebouw. De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur. De entree van € 3,50 per persoon en komt ten goede aan Stichting tot behoud Ridderhofstad Hindersteyn. Deze stichting ondersteunt het onderhoud van de moestuin met zijn vele soorten groenten, kruiden, vruchten en bloemen. De stand van de historische Uilenbaarden kippen en de imker met haar bijen zijn wederom aanwezig.

 In de tuin is gelegenheid om te genieten van rust, ruimte en cultuur al dan niet onder het genot van een kopje koffie of thee met de befaamde citroentaart. Honden zij niet toegestaan. 's ochtends is er een mogelijkheid om in de woontoren rondgeleid te worden. Voor verdere  info  zie: www.hindersteyn.nl

Ridderhofstad Hindersteyn,  Langbroekerdijk  A 119,   3947 BG  Langbroek
tel:  0343-477282   info@hindersteyn.nl

advertentie
advertentie