De jongeren zijn serieus bezig met hun sport
De jongeren zijn serieus bezig met hun sport SV Tref

60 jaar Schietvereniging Tref: sport ook bij jongeren populair

26 juni 2019 om 13:28 lokaal

LANGBROEK Iedere donderdagavond is er clubavond bij Schietvereniging Tref. Een sport die voor jong en oud geschikt is. De leeftijd ligt dan ook uiteen: van 9 tot ongeveer 70 jaar. SV Tref bestaat al sinds 1959 en is opgericht in Wijk bij Duurstede. Dat betekent dat de vereniging nu 60 jaar bestaat en dit jubileum moet natuurlijk worden gevierd. Dit gebeurde met een gezellige barbecue voor de leden en oud-leden.

Ali van Vemde

De jongeren beginnen vroeg in de avond in de zaal van het Dorpshuis in Langbroek. Ouders zijn hier bij aanwezig. Er zijn tien schietpunten. De disciplines die worden geschoten zijn luchtpistool, luchtgeweer staand en knielend. De vereniging laat graag zien dat schieten een veilige sport is. De leden leren verantwoord en bewust om te gaan met zowel het wapen als de schietdiscipline. De jaarlijkse competitie laat zien welke schutters het meest bedreven zijn. Ook wordt bepaald wie de Koningsschutter van dat jaar wordt. De schietsport wordt serieus beoefend, maar daarna is er ook zeker de tijd om in een gezellige sfeer nog iets met elkaar te drinken.

MOOIE SPORT Tim en Iris van Eijk zijn beide lid van S.V. Tref bij de jeugd. Iris is 14 jaar en ongeveer een jaar lid. Ze vertelt: "Vanuit de thuissituatie houden we van schieten. Het is iedere keer weer leuk om je doel te verbeteren. Dat betekent dat je goed moet oefenen. Iedere keer pak ik één punt waar ik op vastloop, zodat ik daarin beter word. Er zijn nu ongeveer acht jongeren lid van de vereniging. Op onze competitieavond gaan we om 19.00 uur opbouwen. Dan spelen we competitie tot de ouderen rond 20.30 uur gaan beginnen. Iedere week komen er wel mensen kijken. Het zou leuk zijn als er nog meer jongeren bij komen." Dat Iris een talent is dat mag duidelijk zijn, ze werd al direct Koningsschutter. Ook haar 11-jarige broer Tim is lid. "Ik vind het leuk om te leren. Later wil ik graag boswachter worden. Veel buiten zijn, want ik heb wel wat met de natuur." Tim werd het afgelopen seizoen vierde in de competitie. Voorzitter Elbert van Eck vertelt dat het altijd erg gezellig is met elkaar, al wordt er wel serieus competitie gespeeld. Daarna is er tijd om gezellig met elkaar iets te drinken en bij te praten. "Onze vereniging telt nu zo'n 26 leden. Daar mogen er nog een paar bij komen. We merken dat de belangstelling groter is geworden, zeker ook door de sportactie van AH.
 

KERSENFESTIVAL Iedereen die geïnteresseerd is in de schietsport is van harte welkom om op donderdagavond langs te komen. Nieuwe leden krijgen vier keer een proefles, daarna kan worden bekeken of ze lid willen en mogen worden. Op donderdag 5 september gaat het nieuwe seizoen van start. Het bestuur vindt het belangrijk dat mensen de vereniging weten te vinden. Daarom is SV Tref aankomend weekend ook te vinden op het Kersenfestival in Cothen, zowel zaterdag 29 als zondag 30 juni. Zij laten u graag zien waarom schieten zo'n mooie sport is. Er zijn twee schietpunten en de ervaren leden geven graag uitleg.

advertentie
advertentie