Mama-Café
Mama-Café Mama-Caf;e Wijk bij Duurstede

Fotoshoot bij Mama-Café

22 juni 2019 om 14:56 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Wat is er nu leuker dan mooie foto's van je kind te laten maken? Dit kan woensdag 26 juni bij het Mama-Café in de kantine van voetbalvereniging CDW op Sportpark Mariënhoeve. Aanmelden is nog mogelijk via Facebook messenger, Mamacafe Wijk bij Duurstede.

Ali van Vemde

Het Mama-Café bestaat inmiddels al een aantal jaren. Romi Gerhard is coördinator van het Mama-Café. Ze legt uit: "Wij zijn een vrijwilligersorganisatie en zijn aangesloten bij Stichting Binding. Elke woensdagochtend bieden wij een plek voor moeders en vaders, maar ook voor grootouders en verzorgers om met de kinderen, in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, het Mama-Café te bezoeken. De volwassenen kunnen gezellig bijkletsen en de kinderen kunnen onbezorgd spelen. Dit is een laagdrempelige manier om andere ouders te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen."

Gerda Hofman is gastvrouw bij het Mama-Café. Jarenlang was ze werkzaam in het onderwijs. "Het gaat vooral om het gezellig samenzijn," vertelt ze. "Wij bieden de ruimte met een kopje koffie, thee of limonade. Alle verzorgers van jonge kinderen zijn welkom, ook gastouders." Zo is ook Romy bij het Mama-Café terecht gekomen. Zij kwam in Wijk bij Duurstede wonen en kende nog niet zoveel mensen. Op deze manier leer je snel andere ouders kennen. "Jonge ouders zijn vaak nog onzeker," legt Gerda uit. "Hier kunnen ze ervaringen uitwisselen, praten over de ontwikkeling van het kind en eventueel advies krijgen."

ACTIVITEITEN Naast de wekelijkse Mama-Café's op woensdagochtend wordt er een keer per maand een activiteit gepland voor de bezoekers. Dit kan bijvoorbeeld een bezoekje zijn aan de kinderboerderij of, zoals dit keer, een fotoshoot met je kind. Volgende maand staat voorlezen op het programma.

NIEUWE LOCATIE Vanaf september zal het Mama-Café te vinden zijn bij De Kresj aan de Karel de Grotestraat 1. Gerda Hofman: "We merken dat sinds we bij CDW zitten de aanloop minder is geworden. De afstand is toch te groot. Daarvoor zaten we in het Feuniksgebouw. Met een prachtige ruimte op de bovenverdieping en alle voorzieningen bij de hand, zijn we erg blij met de plek bij De Kresj. We kunnen hier naar buiten en er is speelgoed voor verschillende leeftijden. Ook de openingstijden gaan veranderen. We willen beter aansluiten bij de schooltijden en daarom zijn we vanaf september iedere woensdag van 8.30 tot 10.00 uur open."

advertentie
advertentie