Afbeelding
Chinese horoscoop

Chinese horoscoop: hoe werkt dit?

1 juni 2019 om 11:19 lokaal

Iedereen kent zijn of haar sterrenbeeld wel in de Westerse astrologie; maar wist je dat je nog meer over jezelf te weten kunt komen gebaseerd op de Chinese astrologie? Het belangrijkste element hierin is de Chinese dierenriem. Je kunt dit gerust vergelijken met de Westerse dierenriem; iedere geboortedatum valt binnen een bepaald sterrenbeeld. Wanneer het Chinees Nieuwjaar gevierd wordt wijzigt het jaarlijkse teken. Kinderen die gedurende dat jaar geboren worden, krijgen dit teken als sterrenbeeld; dit jaar het jaar van het Varken zijnde. Weet je nog niet wat jouw Chinese horoscoop is? Dan kun je hier je Chinese horoscopen bekijken.

Wat de Chinese horoscoop je verteld
Natuurlijk heb je ook in de Chinese astrologie een  liefdeshoroscoop belangrijke karaktereigenschappen en andere elementen die voor jouw leven en persoon belangrijk zijn. Maar daarnaast kun je ook ieder jaar terugzien wat dat specifieke jaar voor jou in petto heeft. Zo is 2019 het jaar van het Varken, en dit heeft een bepaalde, unieke invloed op ieder teken in de Chinese dierenriem.
Welke Chinese horoscopen zijn er
Net als in de Westerse astrologie, zijn er ook in de Chinese astrologie verschillende dierenriemtekens met verschillende karaktereigenschappen:
- Rat: charmant, economisch, slim, efficiënt, flexibel en wat stiekem. Opportunistisch en regelmatig op eigen gewin uit.
- Os: harde werker, zachtaardig, geduldig en wat koppig. Excentriek en tegendraads.
- Tijger: energiek, revolutionair, leider, onverschrokken en kent geen nederigheid. IJdel en 'alles of niets'.
- Konijn: gevoelsmatig, voorzichtig, intuïtief en rechtschapen.
- Draak: trots, levendig, enthousiast, inspirerend en wat eigenwijs.

- Slang: intelligent, mysterieus, discreet, sensueel en een scherpe geest.
- Paard: elegant, loyaal, intuïtief, populair en wat egocentrisch.
- Geit/Schaap: creatief, rustig, excentriek.
- Aap: nieuwsgierig, onafhankelijk, behulpzaam.
- Haan: beschermend, onbevangen, nuchter en niet altijd even subtiel.
- Hond: trouw, loyaal, open, eerlijk en soms wat inflexibel.
- Varken: tolerant, begrijpend, waarheidsgetrouw en soms wat driftig.
De legende achter de Chinese astrologie
De legende achter de Chinese astrologie gaat als volgt: Boeddha nodigde alle dieren voor een feest uit. Tijdens het feest werd er een race gehouden tussen alle dieren; naar ieder dier zou een jaar genoemd worden. De rat vertelde de kat dat het feest de volgende dag zou zijn, en reed op de rug van de os mee; en kwam als eerste aan. De kat eindigde op de laatste plaats en was te laat om nog een jaar naar zich vernoemd te krijgen. Tot op de dag van vandaag achtervolgt de kat de rat, om wraak te nemen voor het bedrog.

advertentie
advertentie