Gouden paar Turk-Stoltenkamp met wethouder Kosterman
Gouden paar Turk-Stoltenkamp met wethouder Kosterman wes janssen

Gouden bruidspaar Turk

28 mei 2019 om 15:10 lokaal

COTHEN Wil Turk was pas 17 jaar toen hij zijn Gerry Stoltenkamp voor het eerst zag lopen. Als trotse eigenaar van zijn zelf gespaarde Kreidler besloot hij een "Slotlaantje te pikken." De meisjes flaneerden vaak op het trottoir van de bekende winkelstraat in Zeist en met zijn vrienden gingen ze dan op de bromfiets een tochtje maken vanuit Odijk om de dames te bewonderen. De 14-jarige Gerry stond op de bus te wachten toen Wil vroeg of hij haar naar huis mocht brengen. Dat bleek nog een heel eind wat Gerry woonde aan de Gooyerdijk in Doorn. Dat was het begin van het gouden jubileum dat ze nu vieren.

door Wes Janssen

TOESTEMMING Omdat Gerry in 1969 nog geen 18 was moest er toestemming worden gevraagd aan de ouders voordat er getrouwd kon worden. Zelfs de koningin moest destijds nog schriftelijk akkoord gaan. Gerry: ,,Als ik het over kon doen deed ik het zo weer; je bent jong bij alle belangrijke gebeurtenissen in je leven." Iedereen ging akkoord en zo trad het stel op 22 mei 1969 in Doorn in het huwelijk. Het paar heeft een dochter en een zoon, 2 kleinkinderen en sinds enkele maanden 1 achterkleinkind. Na een paar jaar te hebben ingewoond bij de ouders van Gerry in Doorn zijn ze beland in Cothen. De eerste 5 jaar in de Hinkerstraat en daarna in het huidige huis aan het mooie Nieuwland. Wil: ,,Hier gaan we nooit meer weg."


VITRAS Als thuishulp heeft Gerry 23 jaar gewerkt bij Vitras en daarna nog 7 jaar bij Quarijn in Doorn. ,,We deden 10 huishoudens in de week, dat was wel flink aanpoten hoor", vertelt ze. ,,Ik vond het altijd leuk werk en vond het dan ook jammer dat ik er 3 jaar geleden mee moest stoppen omdat ik 65 geworden was." Wil ging na 17 jaar bij Vrumona in Bunnik naar een groot sanitairbedrijf waar hij op 50-jarige leeftijd het groot rijbewijs behaalde en nog 10 jaar vrachtwagenchauffeur was.

ELVIS PRESLEY Een hoogtepunt voor Wil was de uitnodiging van zijn zoon om het graf van Elvis Presley in Memphis (USA) te bezoeken. Als echte Elvis fan was dat de reis van zijn leven met een bezoek aan Graceland, het landgoed waar Elvis van 1957 tot zijn dood in 1977 woonde. Meer dan 200 cd's heeft Wil verzameld en het grote fotoboek van de reis naar Memphis getuigt van zijn grote bewondering voor de rockster.

SPORT Als echte Feyenoordfan gaat Wil vaak met zijn broers naar de thuiswedstrijden waar ze op de Maastribune hun 'kluppie' aanmoedigen. ,,Ik vergeet de wedstrijd om de wereldbeker tegen Estudiantes nooit meer met dat puntertje van Joop van Dalen. Die heeft trouwens nog de snackbar van Ros Jetten in Wijk geopend", vertelt Wil. Bij SV Odijk is de liefde voor voetbal ontstaan, eerst als speler, later als lijnentrekker van de velden en tenslotte als begeleider van de jeugd. Als toeschouwer bij SVF en SVL is hij geregeld te vinden langs de lijn. Nu gaat hij nog 3 keer in de week sporten in de sportschool om in goede conditie te blijven. Gerry is wat rustiger en zit het liefst achter de computer en puzzelt graag.

COTHEN Gerry en Wil hebben het in Cothen zeer naar de zin. Nieuwland is een mooie brede straat met veel groen. ,,Zaterdag gaan we een leuk feestje bouwen met familie, vrienden en kennissen in de tent die in de achtertuin wordt gezet", vertelt Gerry.

advertentie
advertentie