Vocaal ensemble Coqu
Vocaal ensemble Coqu wwww.coqu.nl

Vocaal Ensemble Coqu concerteert in Grote kerk

23 mei 2019 om 19:17 lokaal Deel je nieuws

Op zondagmiddag 2 juni zingt Coqu in de Grote kerk te Wijk bij Duurstede onder leiding van dirigent Patrick Pranger de Nederlandse première van The Divine Liturgy of St John Chrysostom.

 

Alexander Levine (1955) schreef dit werk in 2005 na een pelgrimage naar het graf van de Russisch-orthodoxe priester Alexander Men. Levine streeft met dit grote a cappella werk in 22 delen een spirituele pelgrimage na, geïnspireerd op liederen uit de Grieks-Orthodoxe traditie en de polyfonie uit de renaissance.

 

In het concert van Coqu omspeelt de uit Syrië afkomstige Jaber Fayad de delen met zijn oed (ook wel ud, het snaarinstrument waaruit later de luit ontstond), muziek die wonderwel samengaat met de door Levine gecomponeerde koorklanken.


Vocaal ensemble Coqu uit Utrecht is een kamerkoor met 28 ervaren, geschoolde amateurzangers. Het koor werkt met een unieke formule: elk half jaar wordt een andere dirigent uitgenodigd het koor onder zijn of haar hoede te nemen. Dit leidt tot een interessante afwisseling in werkwijze en programmasamenstelling. In de loop der jaren hebben door deze aanpak uiteenlopende dirigenten voor het koor gestaan en heeft Coqu ruime ervaring opgedaan met muziek uit verschillende stijlperioden.

(www.coqu.nl)


Het concert begint om 16:00 uur en is vrij toegankelijk. Na afloop is er wel een uitgangscollecte ter bestrijding van de gemaakte kosten.

advertentie
advertentie