Een mooie groepsfoto, met de AJAX speelsters
Een mooie groepsfoto, met de AJAX speelsters Manouk de Ligt

Zeer geslaagde Ajax Vrouwen Clinic

22 mei 2019 om 16:23 Nieuws Deel je nieuws

Zondag 19 mei, 3 uur in de middag, was het dan eindelijk zover. De Ajax Vrouwen Clinic verzorgt door (oud) speelsters en trainster van de Ajax Vrouwen op het terrein van Bunnik’73. Een prachtige zonnige en vooral warme dag, waar maar liefst 38 meisjes van verschillende voetbalverenigingen uit de regio op af waren gekomen. ’t Goy, S.V.F. SV Odijk en Bunnik’73 waren de hofleveranciers, maar ook een aantal meisjes dat nog niet voetbalde sloot zich aan bij deze leerzame middag.

Ajax Vrouwen was vertegenwoordigd met Suzanne Bakker (trainster Ajax talententeam) Aukje van Seijst (keepster bij de Ajax Vrouwen) en Marlous Pieëte (oud speelster van de Ajax Vrouwen).

Veel meisjes hadden natuurlijk een Ajax tenue aan, maar ook de andere deelnemers liepen in prachtige (inter)nationale outfits rond, al met al een mooi plaatje. De ouders konden heerlijk in het zonnetje langs het veld plaatsnemen en genieten van het enthousiasme van hun kroost. 


De meisjes werden ingedeeld in 3 groepen met leeftijds en/of plaatsgenoten. Er werd gerouleerd over de diverse oefeningen en halverwege was er even een broodnodige drinkpauze. Daarna door met het programma bijna 1,5 uur volle bak getraind en veel geleerd.

Toen klonk het eindsignaal en werd iedereen in de middencirkel nog even toegesproken door Suzanne, veel trainen als je ver wilt komen was haar advies en ze had veel talent gezien onder de deelnemers. Initiatiefnemer en trainer Aswin Menke bedankte tenslotte de deelnemers en coördinator en trainsters van Ajax en had voor iedereen nog een leuke attentie in de vorm van een sleutelhanger en een mooie SVO Krommerijnstreek oranje pet, klaar voor het WK!

Uiteraard konden er nog foto’s gemaakt worden en werden er handtekeningen gescoord op speciale Ajax fotokaarten, of op ander plekken zoals op sportschoenen en/of kleding. Namens de organisatie kreeg iedereen nog een lekker broodje knakworst en drinken aangeboden en zat de dag er weer op.

Deze middag werd mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers, niet te vergeten ons trouwe barpersoneel, en SV Odijk en Bunnik’73. Dit evenement stond in het teken van de nieuwe meiden&vrouwen voetbal vereniging SVO Krommerijnstreek, die beide verenigingen samen gaan opstarten. In het nieuwe seizoen is er nog volop plek voor nieuwe meisjes en vrouwen, maar we willen vooral meisjes aanmoedigen om ook bij hun eigen vereniging te blijven voetballen, zolang er teams beschikbaar zijn!

advertentie
advertentie