Prijswinnaars eendjesrace
Prijswinnaars eendjesrace Witlox

Preek van de Leek in Grote Kerk

25 mei 2019 om 07:30 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zondag 26 mei houdt Dirk Duijzer, sinds 2017 directeur bestuurszaken en Coöperatie bij de Rabobank, de Preek van de Leek. Zijn ervaring en deskundigheid binnen de wereld van de bank en zijn actieve rol bij tal van sociale organisaties maken hem tot een gewenste spreker: hij heeft wat te vertellen!

Dirk Duijzer woont met zijn vrouw op 'de Beug', een monumentale boerderij langs de N229 even buiten Odijk, waar zij graag en gastvrij ruimte verlenen voor niet commerciële bijeenkomsten, studiedagen, recepties en partijtjes. Beiden zijn actief betrokken bij de hervormde gemeente in Wijk.

In een tijd waarin de persoonlijke vrijheid hoog wordt gewaardeerd ('Ik maak zélf wel uit wat ik doe!') wil Dirk Duijzer met ons nadenken over verantwoordelijkheid. Daarbij kan de rol van banken natuurlijk niet buiten beeld blijven, en ook onze grenzen en Europa niet - hij houdt zijn preek op de zondag na de Europese verkiezingen.

Het verhaal van de Barmhartige Samaritaan is voor hem een bron van inspiratie. Hoe zit dat met ontferming, waar komt het vandaan, wat doet het met ons? Zijn thema wordt: 'Waar was jij?' Waar zijn wij verantwoordelijk voor? In Nederland? In Europa?

De Preek van de Leek is ditmaal in de Grote Kerk, om 15.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om iets te drinken en met elkaar en Dirk Duijzer in gesprek te gaan.

Dirk Duijzer verzorgt de Preek van de Leek
advertentie
advertentie