Commissaris van de koning Hans Oosters zei in zijn speech dat Wijkenaren het jammer vinden dat Poppens weggaat.
Commissaris van de koning Hans Oosters zei in zijn speech dat Wijkenaren het jammer vinden dat Poppens weggaat. Kuun Jenniskens

Afscheid van 'bevlogen droogkloot' Poppens

21 mei 2019 om 23:59 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Burgemeester Tjapko Poppens zegt terugblikkend dat hij op een prachtige manier afscheid heeft kunnen nemen. ,,Eerst maandagmiddag een goede bijeenkomst met de eigen medewerkers, toen s‘avonds op sfeervolle en humorvolle wijze van inwoners en organisaties in Calypso, en vanavond het officiële van de gemeenteraad. Alles in goede sfeer en in een mooie balans.”

door Kuun Jenniskens

Commissaris van de koning Hans Oosters zei in zijn speech dat uit alles blijkt dat Wijkenaren het jammer vinden dat Poppens weggaat: ,,Je ontpopte je al heel snel als een zeer benaderbare burgemeester, met wel de juiste distantie en je vond vliegensvlug aansluiting bij bewoners."

Namens de kring van burgemeester schetste Wouter de Jong, zelf vertrekkend burgemeester van Houten, dat de 'lovestory' tussen beide burgemeesters helaas tragisch is geëindigd: ,,We zijn zelfs tijdje verloofd geweest, en ook weer uit elkaar. Dat liefde blind maakt, was achteraf beetje waar. Tjapko maakte de eerste avances en ik viel als een blok, voor Wijk en voor Tjapko. In deze vrijage lieten wij een kloeke taxatie laten maken van onze gezamenlijke toekomst; er was geen weg samen, en dat blijft beetje jammer. We gaan allebei onze eigen weg en richten ons op nieuwe partners.”

Stadsdichter André van Zwieten maakte voor Poppens zijn 40e stadsgedicht. In dit gedicht noemt hij de burgemeester herhaaldelijk een ‘bevlogen droogkloot’. Poppens moest erg lachen om deze omschrijving. Richting de gemeenteraad sloot hij af met de woorden: ,,Het was mij een genoegen en een eer om jullie te mogen dienen."

Er werd nog lang geborreld op het gemeentehuis.

Poppens met zijn gezin tijdens de afscheidspeeches
Wethouder Wil Kosterman bood namens het college een schilderij aan. Tijdens zijn herbenoeming gaf ze hem een pot lijn, zodat hij lekker lang zou blijven plakken: ,,Die pot kom ik binnenkort bij je ophalen, want die heeft niet gewerkt.
Van de gemeenteraad kreeg hij een fotomontage van Iet Wouda
Tijdens de receptie in de hal van het Huis van de Gemeente komen raadsleden afscheid nemen. Hier Bart van Asperdt van D66
Poppens weet hoe hij iets moet openen - hier het cadeau van de PCG fractie
De VVD komt met een lekkere fles
CDA leden bedanken Poppens voor zijn inspanningen
GroenLinks praat nog even na met Poppens
Niek van Staaden (GroenLinks) met Steven Verhaar (VVD) en wethouder Joustra, die als locoburgemeester de komende week de boel waarneemt
Afbeelding
Ook Bunniks burgemeester Ruud van Bennekom kwam afscheid nemen
advertentie
advertentie