Vlnr: David, Tess, Tijn, Pepijn, Kyra, Famke, Jorja, Tijn en Aron. Ook geslaagd maar niet op de foto: Mila en Bobbie.
Vlnr: David, Tess, Tijn, Pepijn, Kyra, Famke, Jorja, Tijn en Aron. Ook geslaagd maar niet op de foto: Mila en Bobbie. Marieke Beijert-Zorn

Geslaagd voor type-examen!

19 mei 2019 om 14:31 lokaal Deel je nieuws

18 Februari zijn ze ermee begonnen: de eerste typeles die op de basisschool De Wegwijzer werd gegeven in het klaslokaal van groep 7b. In twaalf weken moesten de 15 kinderen uit groep 6 en 7 blind en met tien vingers leren typen via het computerprogramma van GigaKids. De cursusleidster, Marieke Beijert-Zorn, kon ook online zien hoe ze thuis oefenden, en zo nodig reminders of adviezen mailen. Tijdens de lessen deden de kinderen naast hun type-oefeningen ook typespelletjes of -wedstrijdjes, en vaak viel er zelfs wat te winnen.

Afgelopen dinsdag was het zover: ze mochten examen doen! De meeste kinderen vonden het best spannend en presteerden bij de eerste tekst daardoor onder hun niveau. Maar gelukkig waren er drie teksten, en mochten ze zelf kiezen welke tekst telde. Resultaat: bijna allemaal geslaagd! Twee kinderen gaan nog een paar weken door met oefenen op de juiste vingerzetting, zodat ze de cursus na de herkansing ook met een diploma kunnen afsluiten.

Op de foto is te zien hoe de kinderen vol trots hun GigaKids-diploma laten zien. Van harte gefeliciteerd allemaal!

advertentie
advertentie