Monique Bouter
Monique Bouter René Metz

Expositie in Langbroek

28 mei 2019 om 07:33 lokaal

LANGBROEK  Het is inmiddels een traditie! Tijdens het Pinksterweekend, op 8, 9 en 10 juni zal een groot aantal lokale kunstenaars hun werk laten zien. Dit gebeurt in Dorpshuis De Toekomst. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Ali van Vemde

Wijk bij Duurstede staat bekend om de galeries en vele artistieke inwoners, maar ook Langbroek heeft veel te bieden op het gebied van kunst. Tal van kunstenaars wonen en werken hier aan fraaie kunstwerken. De afgelopen jaren toonden vele kunstenaars hun werk tijdens de Pinksterexpositie in het dorpshuis. De variëteit is groot: schilderijen, beelden van hout, brons en keramiek en veel meer prachtige objecten. In het Pinksterweekend, is de expositie geopend van 13.00 tot 17.00 uur, op zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 juni. Dit jaar is een jubileumeditie; voor de vijfde keer wordt deze expositie georganiseerd.

MONIQUE BOUTER Een van de deelnemers aan de expositie is Monique Bouter uit Langbroek. Zij maakt prachtige schilderijen die veel mensen zullen aanspreken. Ook maakte ze dit jaar het ontwerp voor een unieke flyer. In het dagelijks leven werkt ze als bedrijfseconomisch medewerkster bij een groot bedrijf. In haar vrije tijd doet ze niets liever dan schilderen. Monique vertelt: "Negentien jaar geleden kwam ik vanuit Breukelen in Langbroek wonen. Toen ik een folder van het Wijks Atelier zag heb ik besloten een schilderscursus te gaan volgen bij Wim Schot. Daarvoor had ik nog nooit geschilderd. Hij leerde me dat een citroen niet geel hoeft te zijn." Diverse cursussen, workshops en schildervakanties volgden. Haar belangstelling gaat vooral uit naar het schilderen van dieren, maar ook maakt ze abstract werk, landschappen en stillevens.

JUBILEUM EXPOSITIE Al vanaf het begin, nu vijf jaar geleden, is Monique Bouter betrokken bij de kunstexpositie in het Pinksterweekend. Eerst alleen met het tentoonstellen van haar werk, maar de laatste jaren ook bij de inrichting van de expositie. Voor de jubileum editie is haar gevraagd om een flyer te ontwerpen. Monique: "Heel leuk om te doen. Bij het Wijks Atelier volgde ik bij Anton Rekké de cursus grafisch ontwerpen en dat kon ik nu in praktijk brengen."

De expositie is inmiddels ook opgenomen in de agenda van de Culturele Regio Heuvelrug en Wijk bij Duurstede. Organisatoren Mieke Versteeg en Desiréé van Kooten zijn hier erg blij mee! De afgelopen jaren werd samengewerkt met De KunstStad voor het organiseren van de AtelierRoute. Deze AtelierRoute heeft dit jaar echter niet voldoende draagvlak. Kunstexpositie Langbroek is daarom op zoek naar deelnemers die de organisatie van de AtelierRoute zouden kunnen overnemen, zodat de route op een beter passend moment kan plaatsvinden.

De afgelopen jaren kwamen veel bezoekers een kijkje nemen bij de kunstexpositie. Ook nu weer hoopt de organisatie op veel bezoekers. Lees meer over Monique Bouter in 't Groentje/Wijks Nieuws van 29 mei.

Wethouder Hans Marchal toont zijn creatieve kant
advertentie
advertentie