Steenbrekers aan het werk (archief 2017)
Steenbrekers aan het werk (archief 2017) Steenbrekers

Politieke avond; wat kun jij doen voor biodiversiteit?

13 mei 2019 om 15:27 lokaal

[WIJK BIJ DUURSTEDE – De lokale afdelingen van de PvdA, D66, GroenLinks en de SP houden op dinsdag 4 juni gezamenlijk een bijeenkomst over biodiversiteit. Landelijke en lokale deskundigen vertellen wat mensen zelf in hun tuin of balkon kunnen doen. Bezoekers kunnen ook een steen uit de eigen tuin komen ruilen voor een plantje.

Afgelopen weken verschenen in de media diverse stukken over de afname van het aantal dieren. De Wijkse afdelingen van deze vier partijen waren juist bezig om voor die biodiversiteit een bijeenkomst te organiseren. ,,We zien dat die diversiteit enorm afneemt. Er zijn veel minder insecten te zien. Een aantal heeft het bijvoorbeeld enorm moeilijk. Maar bijen zorgen wel voor de bestuiving van planten en vormen met andere insecten een belangrijke schakel in de natuur. Daar moeten we dus echt aandacht voor hebben”, aldus bioloog en medeorganisator Marc Gnodde.

Zeker in de groene omgeving van Wijk, Cothen en Langbroek zijn er genoeg betaalbare oplossingen om juist insecten en andere dieren te helpen. Professor Rik Leemans (Wageningen) houdt een inleiding over zijn wereldwijde onderzoek naar biodiversiteit. Stichting Steenbreek is aanwezig, bekend van het vervangen van tegels voor groenstroken. Ook Petra Eckhardt van Natuurlijk Heel Leuk, leden van Groenberaad van VNMW over hun ideeën en werken specialisten van Mocking en Merkens mee.

De bijeenkomst start om 20 uur en duurt tot 22 uur. De deuren van het Huis van de Gemeente, aan Karel de Grotestraat 30, gaan om 19.30 uur open voor koffie en thee.

advertentie
advertentie