Ab Donker

Sliedrecht 1 - SVL 1

12 mei 2019 om 10:33 Sport/sport Deel je nieuws

Sliedrecht was als tweede op de ranglijst geen gemakkelijke opgave voor SVL dat weliswaar zo goed als veilig was, maar graag nog wat puntjes wilde vergaren om een eventuele nacompetitie zoals vorig seizoen te voorkomen.

Voor Sliedrecht was er niets meer te winnen of te verliezen, hun tweede plaats stond al vast dus was het de vraag of het er nog voor wilde gaan.

Die vraag werd al heel snel beantwoord; in de elfde minuut nam het een voorsprong door een aanval die perfect werd uitgevoerd zoals hun trainer hun dat klaarblijkelijk had voorgeschoteld uit het boekje waarin staat hoe dat moet. En zo’n aanval werd nog zeven keer op die manier perfect uitgevoerd waarbij de SVL-ers kinderlijk eenvoudig werden omspeeld en uitgerangeerd. De 8-0 ontstond door een penalty.

Bij de Langbroekers droop de onkunde en de lusteloosheid ervan af alsof hun niets meer kon overkomen. Natuurlijk werden Rik van Leeuwen en Willem Baaij node gemist en ook Geert-Willem Merkens, Koen van Dijk en Wouter van Hoof ontbraken in de selectie, maar dat kon geen excuus zijn voor het vertoonde spel. Het was een trieste aanblik voor de meegereisde aanhangers.

In het allereerste begin leek het er nog even op dat SVL echt mee wilde doen en er uit een snelle balwisseling een gerede kans ontstond. Dat was in de eerste minuut. Verder werd het spel door Sliedrecht bepaald waarbij de aantekening dat SVL voor de rust nog vier pogingen waagde; in minuut 18 met een schot voorlangs van Alkan, in de 23e minuut toen de Bruijne op het doel afstormde, maar waarbij hij zodanig met de keeper in aanraking kwam dat hij een gele kaart opliep, in minuut 39 een hard schot van Kuijer en in de 44e minuut een knal van van Eem op de lat. Vier pogingen, vier keer nul.

Inmiddels was de stand 4-0 voor de thuisclub geworden en ging de rust in.

De tweede helft was bijna een afspiegeling van de eerste helft met als hoogtepunten voor SVL dat in de 65e minuut Tolga Albayrak werd ingebracht voor de moegestreden Danny Kuijer en in de 70e minuut Martijn Verkerk erin kwam voor Ali Alkan. Tussen die bedrijven door scoorde Sliedrecht dus nog 4 keer. Hun scores op een rijtje:

11e min.        1-0              50e  min.       5-0

32e  –           2-0              63e    –         6-0

34e  –           3-0              75e    –         7-0

43e  –           4-0                83e   –        8-0 (pen.)

Ondanks die hoge score kunnen we niet vingerwijzen naar Paul Emons de keeper, hij had een paar prima reddingen en de doelpunten die binnengingen waren gewoon van prima kwaliteit en ongrijpbaar.

SVL zakt door dit resultaat naar de 10e plaats en zal komende zaterdag thuis tegen LRS uit Leerdam moeten winnen om niet alsnog in de nacompetitie te verzeilen.

Opstelling: Paul Emons, Bart Bruijne, Bastin Hofman, Kevin van Leeuwen, Roben Schenk, Walter Cremers, Alex van Eem, Mitchel de Vaal, Danny Kuijer (Tolga Albayrak), Ali Alkan (Martijn Verkerk) Selçuk Albayrak.