Renaissance Choir, Hampshire
Renaissance Choir, Hampshire niet bekend

Renaissance Choir uit Hampshire komt naar Wijk

9 mei 2019 om 08:32 lokaal Deel je nieuws

Dinsdag 28 mei om 20:00 uur zal de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede het decor vormen van een concert door het Renaissance Choir uit Hampshire (Engeland). Het koor onder leiding van Peter Gambie maakt in mei en juni een tournee door Nederland en doet daarbij onze Grote Kerk aan met de zo zeer geschikte akoestiek voor hun repertoire.

Met het concert dat ‘This Marriage’ als titel, en ‘Muziek voor vrede in een verdeelde wereld’ als ondertitel heeft, hoopt het koor de wonden van de Brexit en het populisme van Trump een beetje te helen. “Beide Angelsaksische wereldmachten UK en US hebben enkele van de meest harmonieuze koorstukken voortgebracht die we nu goed kunnen gebruiken”.

Werken van Byrd en Whitacre gaan in dit concert vergezeld van muziek van de Engelse Renaissancemeester (met Nederlandse wortels) Deryck Gerarde.

Hoewel het koor – meestal à capella, onbegeleid, zingend – glorieuze werken van Victoria, Lassus, Palestrina en Byrd uitvoert, schuwen zij (anders dan hun naam doet vermoeden) ook werken van Poulenc, Whitacre en MacMillan niet.

Het Renaissance Choir staat bekend om zijn sublieme klank en uitdagend repertoire. Naast concerten in Engeland is het koor ook veelvuldig op internationale tournee.

Het concert op dinsdag 28 mei begint om 20:00 uur. De kerk zal om 19:30 open zijn. Toegang is gratis. Aan de uitgang zal een collecte zijn om de kosten te kunnen dekken.

advertentie
advertentie