Tijmen Baas bezorgt onze donatie
Tijmen Baas bezorgt onze donatie Lex Kramer

1 mei: Dag van de arbeid

6 mei 2019 om 13:14 lokaal Deel je nieuws

Hoe ook een kleine afdeling sociaaldemocraten op 1 mei actief was:

 

“Dag van de Arbeid, omdat er, ook in 2019, nog zo veel te doen is voor iedereen die met werken zijn of haar brood moet/wil verdienen en voor wie dat niet lukt.”, schreef Tweede Kamerlid John Kerstens recent.

In de Tweede Kamer presenteerde  Gijs van Dijk op 1 mei met deze woorden: “Mensen werken keihard en verdienen het minimumloon, maar hebben te weinig geld als de koelkast kapot gaat”, het wetsvoorstel voor een hoger minimumloon.

 

 

De Partij van de Arbeid, afdeling Wijk bij Duurstede was de afgelopen dagen ook druk met het organiseren van onze activiteiten.  ’s Middags gingen we de leden die op 1 mei  75 jaar of ouder zijn bezoeken. Even van ze horen hoe het gaat. We overhandigden hen een roos met daaraan een kaartje met deze tekst:

 

“Zeker zijn van een onbezorgde oude dag na een werkzaam leven. Een stabiel pensioen. Op een fijne manier oud worden, dat is een zekerheid waar iedere Nederlander op moet kunnen bouwen.

 

Na afloop gingen we ook langs bij onze overleden oud-bestuursleden; we legden een roos en stonden bij ieder graf stil bij hun leven en bij wat zij hebben betekend voor onze afdeling en de sociaaldemocratie.

 

 

Lex Kramer, trekker van veel van dergelijke activiteiten voor de PvdA WbD: “We hadden in de nacht van 30 april graag  stilgestaan bij “De nacht van de arbeid”. Onze afdeling is daar te klein voor, we kregen het niet georganiseerd. Bij het brainstormen kwamen we wel op een aantal groepen nachtwerkers. In de zorg, ons E & E zijn iedere nacht mensen werkzaam, het openbaar vervoer bereikt het Wijks busstation nog tot ver na middernacht en ook de politie gaat door met surveilleren. Als vrijwilliger werken er mensen in ons Hospice en als mantelzorger houdt je werk nooit op”.

 

Tijmen Baas, voormalig raadslid en fractievoorzitter zegt: “Een organisatie die ons na aan het hart ligt, De Voedselbank, wilden we ook bij de viering van “De dag van de arbeid” betrekken. We vroegen leden geld te doneren, zodat we in overleg met de vrijwilligers van De Voedselbank iets extra’s in het pakket konden stoppen. Het werd een fles –rood– sap en een zakje kersensnoepjes. Gewoon, omdat we hen die dagelijks keihard moeten knokken om rond te komen, graag wilden verwennen. Ook dat hoort bij de Dag van de Arbeid.”

Op vrijdag 3 mei waren Lex en Tijmen om 9 uur bij het uitgiftepunt in Langbroek. Beide heren hebben zich laten bijpraten terwijl ondertussen zo’n 10 vrijwilligers bezig waren de kratten te vullen. Baas zegt hierover: “Wat blijft hangen, is dat nog maar een klein percentage van de mensen die eigenlijk een voedselpakket nodig zouden hebben, er ook daadwerkelijk één krijgt. Donaties blijven daarom nog heel welkom. En laten we vooral ook niet vergeten wat en fantastisch werk de vrijwilligers doen!!!”

 

 

advertentie
advertentie