Genoeg parkeerruimte bij de kerk, meent Schil met Pit
Genoeg parkeerruimte bij de kerk, meent Schil met Pit Hans Dirksen

Schil met Pit noemt als optie parkeren bij de kerk

6 mei 2019 om 11:17 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Volgens Schil met Pit levert het verlies van de 14 tot 20 parkeerplaatsen op de Markt, geen problemen op. Bij een test op een marktdag bleek er voldoende plek te zijn. Schil met Pit doet de suggestie om extra parkeerplekken te maken bij de RK kerk.

door Kuun Jenniskens

Eerder constateerde de stichting Wijkse Stadshaven dat er - buiten grootschalige evenementen zoals het Shantyfestival, de Lekkodagen en Kleurrijk uit in Wijk - geen compensatie nodig is voor het verlies van de parkeerplaatsen op de Markt, die bij de herinrichting verloren zijn gegaan.

OP MARKTDAGEN VOLDOENDE PLEK Schil met Pit deed hiernaast een eigen onderzoek, waarbij men zich vooral richtte op marktdagen. Een fotograaf maakte op woensdag 17 april om 11 uur luchtfoto’s. Zo was te zien dat op deze marktdag 63 parkeerplaatsen in het centrum niet werden gebruikt.

BIJ DE KERK Het platform Schil met Pit doet een aantal voorstellen om het parkeren in de binnenstad beter te laten verlopen. Eén daarvan is om het parkeren bij de RK Kerk uit te breiden met meer dan 20 plaatsen. Volgens het platform is dit de meest ideale en meest toegankelijke vervanging van de verloren parkeerplaatsen op de markt.

NIET TEN KOSTE VAN GROEN Eerder geopperde oplossingen van uitbreiding van parkeerplekken bij het Walplantsoen, langs de dijk of bij beide parkeerplaatsen bij de Stadshaven, gaan allen ten kosten van groen en dat wil Schil met Pit graag voorkomen.

TRAP WORDT OPRIT De parkeerplekken bij de kerk worden vaak niet benut. Schil met Pit denkt dat één van de twee trappen, vanaf het Walplantsoen naar de parkeerplaats, verandert kan worden in een doorgang voor auto’s - dat wordt dan een schuine oprit.

NIET OMRIJDEN DOOR STAD Voordeel van deze aanpassing is dat automobilisten niet langer via Veldpoortstraat en Klooster Leuterstraat naar deze plekken moeten rijden.

advertentie
advertentie