Josh Smith
Josh Smith Josh Smith

Bluesrock-gitaar virtuoos Josh Smith in Calypso

3 mei 2019 om 11:01 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE De Amerikaanse gitarist Josh Smith zal voor menig Nederlandse bluesliefhebber een relatief onbekende muzikant zijn. In de Amerikaanse gitaristenwereld is hij echter een absolute grootheid. Wie hem live heeft gezien is steevast onder de indruk van zijn zeer innovatieve en diverse gitaarspel. Niet het standaard blueswerk, maar een zeer eigen stijl en een waanzinnig hoog niveau kenmerken het spel.

De in Florida geboren Josh verhuisde jaren geleden voor de muziek naar Los Angeles waar meer mogelijkheden zijn voor een muzikant. Hij werkt veel samen met blueslegende, vriend en leeftijdgenoot Joe Bonamassa en speelt ook regelmatig op diens Bluescruise en op 1 mei stonden ze samen nog in het Amsterdamse theater Carré met een weergaloos goede show. Een bluesrock gitaarvirtuoos die weet te imponeren met zijn sublieme gitaarwerk. Josh steekt zoveel gevoel in zijn snarenwerk, dat zijn gitaarspel veel meer zegt dan woorden. Zijn nieuwste cd 'Burn to grow' (2018) bevat soul-, jazz- en rockinvloeden, maar altijd met de blues als basis.

De mannen van Blues in Wijk keken al lang uit naar de kans om hem te boeken. Dat lukte in de 2019 april/mei toer als Josh met zijn trio (Nick Ornelas op bas en Jeffrey Anthony op drums) in Duitsland, Frankrijk en Nederland is. Een fantastische kans dus om deze geweldenaar live te zien in ons eigen Wijkse Calypso theater. Een kans die je niet mag missen!

Zaterdag 11 mei 2019 Theater Calypso, Markt 4 Wijk bij Duurstede. Doors open 20.00 uur, show 21.00 uur. Entree €10,- via www.bluesinwijk.nl of bij van Ginkel Muziek, Achterstraat 1, Wijk bij Duurstede T 0343-574422

advertentie
advertentie