UMC Utrecht feliciteert Fit4all

1 mei 2019 om 12:48 lokaal Deel je nieuws

Angelique Verkade van Fit4all Fysiotherapie en Sport is geslaagd voor de cursus ‘Oncologisch Fitness Trainer’ en behoort daarmee tot de eerste groep Oncologisch Fitness Trainers in de regio Utrecht. Dankzij dit certificaat kan zij patiënten tijdens en na de behandeling van kanker begeleiden met een beweegprogramma op maat.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat sporten tijdens en na de behandeling van kanker positieve effecten heeft. Zo kan het vermoeidheid verminderen, fysiek functioneren verbeteren en zorgen voor een verbeterde  kwaliteit van leven. Ook zijn er aanwijzingen dat meer bewegen samenhangt met een betere prognose.

Ondanks deze positieve effecten, voldoet slechts 15-40% van alle patiënten met kanker aan de internationale beweegrichtlijnen. Redenen hiervoor zijn de kosten van een beweegprogramma, de huidige sportinfrastructuur en onvoldoende kennis. Naar aanleiding van deze bevindingen heeft het UMC Utrecht het OncoFITness project opgezet. Door dit project kunnen patiënten tijdens of na de behandeling van kanker bij gekwalificeerde centra terecht om dichtbij huis te sporten. Daarnaast biedt het project de mogelijkheid ombevorderen van sporten tijdens en na de behandeling van kanker, is het doel van het OncoFITness project om een netwerk van oncologisch geschoolde fitnesscentra op te zetten in heel Nederland. bevorderen van sporten tijdens en na de behandeling van kanker, is het doel van het OncoFITness project om een netwerk van oncologisch geschoolde fitnesscentra op te zetten in heel Nederland. na een intensiever traject  bij de oncologisch fysiotherapeut te sporten onder begeleiding van een oncologisch fitness trainer.

 In samenwerking met Michel Meijers, oprichter van trainenmetkanker.nl en docent cursus ‘Oncologisch Fitness Trainer’, streeft het UMC Utrecht naar een landelijk netwerk van oncologisch geschoolde fitnesscentra. bevorderen van sporten tijdens en na de behandeling van kanker, is het doel van het OncoFITness project om een netwerk van oncologisch geschoolde fitnesscentra op te zetten in heel Nederland. 

Voor meer informatie over dit project kunt u terecht op de website: trainenmetkanker.nl

advertentie
advertentie