Vrijliggend fietspad Lekdijk van de baan?

29 april 2019 om 20:12 lokaal Deel je nieuws

PCG stelt schriftelijk vragen over het (Vrijliggend) fietspad Lekdijk. Is dit als gevolg van bezuinigingen Utrechtse Heuvelrug (UH) van de baan?

Bij het lezen van de Doornse Krant van donderdag jl. werd de PCG-fractie opgeschrikt door het bericht ‘Geen geld voor fietsbeleid’. Om een lang verhaal kort te maken: het college van de gemeente Utrechtse Heuvelrug (UH) trekt als gevolg van de stevige bezuinigingen, de stekker uit het vrijliggend fietspad langs de Lekdijk. Dit is een bezuiniging van € 1,2 miljoen. Onze gemeente heeft hiervoor zo’n € 7 ton gereserveerd. Het (vrijliggend) fietspad langs de Lekdijk is voor de PCG (en voor meerderen!) een van de belangrijkste meekoppelkansen van het project ‘Sterke Lekdijk’. We betreuren dan ook de keus van het college van UH. Dit is echt korte termijn politiek. Zo’n kans om een fietspad te realiseren krijgen we de eerste 30 jaar niet meer…! Is hier nog iets aan te doen?

Het college wordt verzocht de volgende vragen schriftelijk te beantwoorden:

1.     Is onze wethouder op de hoogte gesteld door zijn collega over het voornemen van UH om geen geld meer te steken in een vrijliggend fietspad langs de Lekdijk (Wijk-Amerongen)? Zo ja, wat is precies de argumentatie om uit het project te stappen?

2.     Welke stappen gaat het college zetten om het fietspad over het hele traject Wijk-Amerongen toch gerealiseerd te krijgen?

Het fietspad is een van de belangrijkste meekoppelkansen van het project ‘Sterke Lekdijk’. Hoe moet dit verder? Gaan we in het uiterste geval op het Wijkse deel gewoon verder met het fietspad?

 

advertentie
advertentie