Filmhuis Calypso Wajib

17 april 2019 om 08:19 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE De jonge Palestijn Shadi keert terug naar zijn geboortestad Nazareth om er de bruiloft van zijn zus bij te wonen. Samen met zijn vader moet hij zijn 'wajib'-plicht vervullen. Dat betekent de uitnodigingen voor het huwelijk persoonlijk afgeven bij familieleden, vrienden en kennissen. Tijdens hun tocht blijkt dat vader en zoon erg uit elkaar zijn gegroeid. De progressieve levensopvattingen van Shadi botsen met de conservatieve ideeën van zijn vader. Samen ontdekken ze een veranderende stad, maar vooral herontdekken ze elkaar.

Wajib is een luchtige roadmovie over een vader-zoon-relatie. De film schetst een herkenbaar beeld van de ergernissen over familiebanden, hoe liefdevol ze ook zijn. De vader en zoon uit de film zijn in het echt ook vader en zoon. Wajib is de derde speelfilm van Annemarie Jacir, de eerste vrouwelijke Palestijnse filmmaker.

Dinsdag 23 april om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, via kaartverkoop@calypsotheater.nl of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).

advertentie
advertentie