Afbeelding
Ab Donker

SVL 1 - Oranjewit 1

8 april 2019 om 14:23 lokaal

zaterdag 6 april 2019 Met drie punten meer dan SVL behoort Oranjewit met SVL en nog een zestal clubs tot de middenmoot van de 1e klasse C. Met verlies zou SVL daar min of meer uitvallen, dus er moest gewonnen worden. Hoewel het nog niet kunnen spelen van Rik van Leeuwen en Danny Kuijer een duidelijk gemis was, dacht Aad van den Berg toch een behoorlijk elftal tot zijn beschikking te hebben. Uit was er met 1-1 gelijk gespeeld dus zou je met het thuisvoordeel mogen hopen… Het werd de wedstrijd van heel veel gemiste kansen ofwel van twee uitstekende keepers zou je kunnen zeggen. Al in de 6e minuut wist de keeper van Oranjewit een serie van schoten van Ali Alkan tegen te houden en twee minuten later wist Paul Emons de één na de andere op zijn doel gerichte schoten te keren en drie minuten daarna weer. Maar als je niet scoort zoals Oranjewit, doet de ander dat en die ander was SVL dat in de 14e minuut uit een uitbraak en goed aangeven van Willem Baaij middels Selçuk Albayrak op 1-0 kwam. Twee minuten later schoot Willem Baaij keihard maar ook net voorlangs. Oranjewit kreeg verschillende mogelijkheden maar het kwam niet scoren, net als Alex van Eem die de bal op zijn slof nam en ook voorlangs knalde. Er werd aan beide kanten stevig gevoetbald waardoor het goed toeven was langs de lijn. De rust ging in met de 1-0 op het scorebord. In de 54e minuut kwam Selçuk Albayrak middels een van zijn befaamde runs oog in oog te staan met de Oranjewitkeeper, maar helaas, het was buitenspel volgens de strenge, maar goed fluitende scheidsrechter Elissen. Een minuut later pikte Mitchel de Vaal de bal af van een verdediger, maar vergat de bal van dichtbij in het net te schieten en helaas overkwam hem dat kort na elkaar nog twee keer. Na een aanvaring met een tegenstander was het einde oefening voor Mitchel, Koen van Dijk betrad het speelveld. Dat was allemaal in een periode dat SVL beter speelde dan de tegenstander, maar die een minuut daarna via een prachtig schot dat onhoudbaar was voor Paul Emons, de 1-1 produceerde. Beide ploegen hadden nog kijk op een overwinning en dat was aan het spel te zien. Zeker Oranjewit dat op het laatst nog een paar serieuze kansen liet liggen. Iedereen had zich tegen het einde verzoend met het idee dat het een gelijkspel zou worden, zeker omdat de negentig minuten er zo'n beetje op zaten. Behalve Willem Baaij die de bal voor de voeten van Koen van Dijk wist te krijgen die de bal eenvoudigweg naar binnen schoof. Dat was in 92e minuut. Het was een sportieve match waar voor beide teams 1 gele kaart getrokken werd. Met deze overwinning is SVL dus uit de gevarenzone gebleven en stijgt het naar plaats 7 op de ranglijst. Volgende week naar VVGZ in Zwijndrecht. Opstelling: Paul Emons – Roben Schenk – Kevin van Leeuwen – Bastin Hofman – Bart Bruijne – Alex van Eem – Mitchel de Vaal (Koen van Dijk) – Walter Cremers – Selçuk Albayrak – Ali Alkan – Willem Baaij. Thijs van de Pavert