Filmhuis Calypso: If Beale Street Could Talk

11 april 2019 om 09:30 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Tish en Fonny groeien samen op in de jaren 70 van Amerika. Onder hun hechte vriendschap bloeit een romantische liefde op. Ze durven te dromen over een gezamenlijke toekomst. Als Tish zwanger wordt, lijkt het grootste probleem hoe ze het aan hun familie moeten vertellen. Alles loopt echter anders wanneer Fonny valselijk wordt beschuldigd van een verkrachting en hij in de gevangenis belandt. Samen met de volledige steun van haar familie doet Tish er alles aan om de onschuld van Fonny te bewijzen.

If Beale Street Could Talk schetst een intiem portret over het onvoorwaardelijke vertrouwen in de liefde die alles overwint. Geregisseerd door de maker van Moonlight maakt de film voelbaar hoe rassenongelijkheid en racisme het geluk van jonge zwarte mensen belemmert in het Amerika van de vorige eeuw. Je leeft mee met het onrecht dat deze twee geliefden wordt aangedaan, maar toch is er ook ruimte voor hoop en romantiek. Regina King won een Oscar voor haar geweldige bijrol als sterke moeder.

Donderdag 18 april om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, via kaartverkoop@calypsotheater.nl of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).

advertentie
advertentie