Een koninklijke onderscheiding voor Joke Bosch
Een koninklijke onderscheiding voor Joke Bosch Ali van Vemde

Koninklijke onderscheiding voor Wijkse Joke Bosch

5 april 2019 om 12:20 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE In het Museum Militaire Traditie in Driebergen werd Joke Bosch-Posse, tijdens een bijeenkomst voor de vrijwilligers van het museum, verrast met een bezoek van burgemeester Tjapko Poppens. Tot haar grote verrassing kreeg zij een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde in het bijzijn van haar familie.

Ali van Vemde

Joke Bosch-Posse is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De bijbehorende versierselen werden haar uitgereikt vanwege haar langdurige en intensieve inspanningen voor de samenleving. Vanaf 1988 maakt zij zich belangeloos bijzonder verdienstelijk voor Stichting Zonnebloem, afdeling Wijk bij Duurstede en voor Museum Militaire Traditie in Driebergen.

ZONNEBLOEM Joke Bosch was medeoprichter en bestuurslid van Stichting Zonnebloem, afdeling Wijk bij Duurstede. Als vrijwilligster binnen de stichting was ze nauw betrokken bij het voorbereiden en organiseren van activiteiten voor de medemens. Ze was gedreven in het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en activiteiten voor de doelgroep. Ze verrichtte trouw bezoekwerk en voerde jarenlang de redactie van het lokale blad 'Zonnestraaltje'.

MUSEUM MILITAIRE TRADITIE Tot op de dag van vandaag is Joke bij dit museum de spin in het web. Deze organisatie draait volledig op vrijwilligers en exposeert over de geschiedenis en tradities van onze strijdkrachten. Joke coördineert de vrijwilligersinzet, runt de receptie, vangt bezoekers op en leidt hen rond. Ze participeert in projecten, zoals 'Nederland Doet' en 'Koningsdag' en verzorgt maandelijks de faciliteiten voor de veteranenbijeenkomsten. Zij zet zich actief in voor het werven van nieuwe vrijwilligers en weet hen op energieke wijze te motiveren en te stimuleren. Zij is een verbindende schakel binnen het vrijwilligersteam, ook wel de 'Haarlemmerolie'. Zij is een voorbeeld voor velen.

advertentie
advertentie