Afbeelding
Kuun Jenniskens

Snel betaalbare woningen erbij

1 april 2019 om 17:30 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE De gemeenteraad heeft vorige week met een motie het college opdracht gegeven om snel werk te maken van het bouwen van woningen voor mensen met lagere inkomens. Daar is een schrijnend gebrek aan.

door Kuun Jenniskens

Feit is dat het voor mensen met een beperkt inkomen lastig is om in Wijk bij Duurstede een woning te vinden. Denk aan starters en senioren, mensen die gescheiden zijn, of ZZP ‘ers zonder pensioen.

De gemeenteraad wil snel resultaat boeken met woningen die zowel binnen als buiten de rode contour kunnen worden geplaatst. Het gaat om tiny houses, gestapelde modules of om kleine appartementen. Om echt tempo te kunnen maken, kunnen dit ook tijdelijke woningen zijn.

De bouwkosten mogen niet boven de 165.000 euro uitkomen. Dat is inclusief de grondprijs, voegde wethouder Joustra toe. De gemeenteraad wil inzetten op koop- en huurwoningen. Daarnaast moet wethouder Joustra in beeld brengen waar kansen liggen voor het opsplitsen van woningen. Of waar mensen in woongroepen kunnen wonen.

Bij tijdelijke woningen moet dit op korte termijn voor 10 tot 15 woningen mogelijk zijn. Deze zouden er, wat de gemeenteraad betreft, al voor het einde van het jaar moeten staan. De bedoeling is om vervolgens stapsgewijs extra woningen bij te plaatsen. Deze ideeën zijn ontstaan tijdens een werkconferentie van de gemeenteraad op 8 maart.

Het college moet binnen 4 weken aangeven hoe zij dit advies oppakt. Voor wethouder Willem Joustra (VVD) was het duidelijk dat hij deze raadsbrede motie gaat uitvoeren. De motor achter deze motie is Gerard Migchels (CDA).

advertentie
advertentie