Zondag gaat de stadsbrouwerij open
Zondag gaat de stadsbrouwerij open Harts Fotografie

Stadsbrouwerij en proeflokaal officieel open

2 april 2019 om 11:33 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Lang is er gewerkt aan de brouwerij met proeflokaal aan de Veldpoortstraat 15. Eindelijk is het zover dat de Dikke Ervaring haar deuren zal openen voor het publiek. Op zondag 7 april a.s. is het publiek van 14.30 – 17.00 welkom om een kijkje te nemen in deze ambachtelijke brouwerij.

Stadsbrouwerij de Dikke brouwt sinds 2015 ambachtelijke bieren, gebaseerd op een historisch recept uit 1495. Waar tot nu toe bij derden werd gebrouwen, is het bierbrouwen na ruim een eeuw terug in de binnenstad van Wijk. Alle bieren van de Dikke worden vanaf nu in eigen stad gebrouwen.

In de Dikke ervaring zal naast de productie van het eigen bier, ook ruimte zijn voor bierproeverijen. Op donderdag, vrijdag en zaterdagmiddag, van 13.00 – 19.00, is het mogelijk bierproeverijen te boeken. Met een kleine groep van 6 tot 12 personen. Ook op de eerste zondag van de maand opent de brouwerij haar deuren.

De Dikke is trots op onze stad, ons bier en natuurlijk ook op onze brouwerij. Die trots, het verhaal van de Dikke en de unieke smaak delen we graag met iedereen. Waarom heet onze brouwerij de Dikke, waar was het Brouwerstraatje, waarom waren de Wijkse schippers berucht in Utrecht, wat maakt het Wijkse bier uniek? Allemaal vragen waar we het antwoord op kunnen geven tijdens een rondleiding.

We nodigen iedereen graag uit voor de opening van a.s. zondag. Een proeverij is vanaf nu ook te boeken via rondje@wijksedikke.nl, de VVV of via onze website, www.stadsbrouwerijdedikke.nl. We vertellen dan het verhaal over de biergeschiedenis van Wijk, we leggen het brouwproces uit, we leiden rond en we laten natuurlijk proeven. 4 smaken in proefglazen met uitleg en lokale knabbeltjes. We sluiten af met een heel glas van je favoriete Wijkse bier. Naborrelen kan bij diverse Wijkse cafés en restaurants.

advertentie
advertentie