Optreden De Horn in Sittensen
Optreden De Horn in Sittensen Yvonne Eeldert

Uitwisseling Basisschool De Horn/ Grundschule Sittensen

21 maart 2019 om 13:58 lokaal Deel je nieuws

19 kinderen en drie leerkrachten van de groepen 6 en 7 van basisschool de Horn zijn op woensdag 20 maart naar Duitsland vertrokken voor een uitwisselingsprogramma met Grundschule Sittensen. Sittensen in een plaats nabij Hamburg. De voertaal is zoveel als mogelijk Engels. Voor onze kinderen is dat niet zo'n probleem omdat zij immers al vanaf groep één Engels krijgen.


Het is dit jaar de 10e keer dat deze uitwisseling plaatsvindt. Tien jaar geleden organiseerden we de eerste 'exchange'. Het was voor de leerkrachten in die tijd ook erg spannend. Hoe zal het gaan? De kinderen slapen bij gastgezinnen.....krijgen ze geen heimwee? Dit ging gelukkig over het algemeen heel goed. Wij, kinderen en leerkrachten, worden ieder jaar weer met open armen ontvangen.

In de afgelopen jaren stonden verschillende thema's centraal. Sport, sprookjes, geschiedenis van de stad, voedsel etc.
Het thema dit jaar is dans en muziek.  De kinderen van De Horn hebben een dans opgevoerd voor de Duitse kinderen. 's Middags zijn we naar Lunenburg geweest voor  een theatervoorstelling. 

En het is ook heel leerzaam om in een Duitse klas mee te draaien. Rekenen, tekenen en gymnastiek gezamenlijk met de Duitse kinderen. Voor een deel worden de lessen in het Engels gegeven, want de Duitse taal is voor onze leerlingen nog wat moeilijk.
Tegenbezoek
Volgende week op  woensdag 27 maart komen de Duitse leerlingen naar Wijk bij Duurstede. Dan zorgen wij voor het programma. Een bezoek aan het museum 'Van speelklok tot Pierement' staat onder andere op het programma.

 

advertentie
advertentie