Tussen Bauhaus en Nederland

11 maart 2019 om 12:37 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE In 2019 is het precies honderd jaar geleden dat Bauhaus werd opgericht. Tussen 1919 en 1933 was dit een vernieuwende kunst- en ontwerpschool in Duitsland. Het Rotterdamse Museum Booijmans van Beuningen presenteert vanaf 9 februari een rijke jubileumexpostie en toont hierin de Nederlandse kant van Bauhaus. Rotterdam was in de jaren tussen de beide wereldoorlogen de stad waar het modernisme prominent naar voren kwam in architectuur en vormgeving. De eigen collectie van het museum is aangevuld met bruiklenen uit binnen- en buitenland. Hoo Chan Man, werkzaam bij het museum, zal de toehoorder informeren over deze belangrijke kunstrichting. De lezing vindt plaats op 27 maart 2019 in de Graanschuur in Wijk bij Duurstede. Aanmelden voor deze lezing kan via de website.

Hartelijk dank voor uw medewerking, met vriendelijke groet,

Ineke Mondriaan

Wijks Atelier


Indien deze e-mail verkeerd geadresseerd is, verzoeken wij u vriendelijk deze e-mail zo snel mogelijk retour te sturen en te verwijderen.
--------------------------------------------------------------------
De informatie in dit e-mail-bericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). Verstrekking aan en gebruik door anderen is niet toegestaan.
Door de elektronische verzending van het bericht kunnen er geen rechten worden ontleend aan de informatie.

Eventuele bijlagen die beveiligd zijn met wachtwoorden of anderszins versleuteld, zijn niet gecontroleerd op virussen. Het is verstandig dit alsnog te doen.

BDU aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor het ontstaan van enige vorm van schade door of ten gevolge van dit bericht..

advertentie
advertentie