Bart van Asperdt/fractievoorzittter D66
Bart van Asperdt/fractievoorzittter D66 Marijke Dekker

D66 pakt door; mediastrategie windpark onderwerp van interpellatie

3 maart 2019 om 19:44 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE D66 heeft een interpellatiedebat aangevraagd. Dit gaat over de media-strategie rondom het onderwerp windenergie, en uitlatingen die afgelopen week zijn gedaan in het AD en bij Omroep Houten. Sprak wethouder Hans Marchal (PCG) wel namens het hele college? Dat is de centrale vraag. Afhankelijk van antwoorden op een hele batterij aan vragen, vraagt D66 het college mogelijk om op te stappen.

door Kuun Jenniskens

Fractievoorzitter Bart van Asperdt (D66) heeft tijdens de raadsvergadering van dinsdag 5 maart drie moties op zak: een motie van treurnis, gericht aan het college van B&W; een motie van treurnis, gericht aan de portefeuillehouder duurzaamheid - te weten Hans Marchal; en een motie van wantrouwen, gericht aan het college van B&W. Deze laatste motie reikt het verst; meestal wordt een motie van wantrouwen opgevat als een vraag om te vertrekken. Daar moet dan wel een meerderheid voor zijn. Zo'n vaart zal dat niet lopen, want D66 is een één-mansfractie die opereert vanuit de oppositiebankjes.

Deze interpellatie is op zich een stevige stap. Afhankelijk van de beantwoording van vragen van D66 aan Hans Marchal en het college, zal D66 één van deze moties indienen. Maar ze kunnen ook allemaal in de achterzak van Bart van Asperdt blijven zitten. Dan gebeurt er verder helemaal niks, dan heeft deze interpellatie geen enkel gevolg.

D66 wil onder andere weten of wethouder Hans Marchal de afgelopen week namens het hele college heeft gesproken, of alleen als wethouder duurzaamheid? Of het hele college het eens is met Marchal om het verzet tegen Windpark Goyerbrug te staken? Of heeft de wethouder voor zijn beurt gesproken? Ook wil D66 weten of het coalitieakkoord op dit punt wordt opengebroken, en misschien op nog wel meer punten? 

Dinsdagavond kunt u op de hoogte blijven van de uitkomsten van dit debat via WijkNieuws.nl 

advertentie
advertentie