Tegenstanders van windmolens met gele hesjes op de tribune van de Barneveldse gemeenteraad (op 30 januari, tegen locatie recreatiegebied Zeumeren)
Tegenstanders van windmolens met gele hesjes op de tribune van de Barneveldse gemeenteraad (op 30 januari, tegen locatie recreatiegebied Zeumeren) Wouter van Dijk

Geen gele hesjes maar gele t-shirts naar gemeenteraad Wijk bij Duurstede

3 maart 2019 om 19:15 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Actiegroepen tegen Windpark Goyerbrug hebben hun achterban opgeroepen om op dinsdag 5 maart naar de raadsvergadering te komen. Eerder werd gezegd dat dit met gele hesjes zou gebeuren. Maar daar wil men toch liever niet mee geassocieerd worden. Actiegroep GEEN windpark Goyerbrug komt in gele t-shirts met daarop hun eigen logo.

door Kuun Jenniskens

Gedeputeerde Pim van den Berg komt in Wijk uitleggen waarom het voor de gemeente niet zinvol is om allerlei procedures aan te spannen. Wethouder Hans Marchal legt in het artikel van vrijdag  Nul kans dat we Windpark Goyerbrug tegen kunnen houden zijn beweegredenen uit om het verzet tegen het windpark te staken. Uiteindelijk is het aan de gemeenteraad om te beslissen of het wethouder Marchal hierin volgt, of niet.

Tegenstanders van Windpark Goyerbrug zijn erg teleurgesteld en voelen zich door het Wijkse gemeentebestuur in de steek gelaten. Zij verzamelen om 19 uur voor het gemeentehuis. Het onderwerp windmolens staat om 19:30 uur op de agenda.

[Zondag 3 maart 19:15 uur. Dit artikel is een update van het bericht van 17:30 uur.

advertentie
advertentie