De verlichte optocht in Cothen
De verlichte optocht in Cothen Ali van Vemde

Grootste verlichte carnavalsoptocht

23 februari 2019 om 11:34 lokaal

COTHEN Stichting Verlichte Optocht Cothen organiseert weer de grootste verlichte carnavalsoptocht van Midden-Nederland. Mooie verlichte praalwagens, kunstig aangeklede skelters en karren, vrolijk uitgedoste loopgroepen, gemotiveerde vrijwilligers en uitzinnig publiek en dat allemaal in Cothen!

Zoals vorig jaar zal er ook dit jaar 'Koek & Zopie' worden aangeboden langs de route. Alleen gaat het dit jaar een stapje verder met de 'winnaarsronde'. Na het rijden van de gebruikelijke route worden de winnaars uit de rij gehaald voor nog een winnaarsronde rondom het Cob Balkplein. In deze ronde kunnen de prijswinnaars zich nog één keer laten zien, elkaar bewonderen en krijgen ze hun prijs uitgereikt.

Dus komt allen aan het einde van de optocht naar het Cob Balkplein en aanschouw de juweeltjes. Of beter nog: doe mee! Inschrijven kan nog, minder rigoureus kan ook door vriend te worden van de Verlichte Optocht en er zo aan mee te werken dat ook volgend jaar het licht weer aan gaat. Kom op tijd, liefst op de fiets of volg de borden voor de parkeerroute. Cothen zal om 18.30 uur worden afgesloten voor verkeer.

De route van de optocht is als volgt: de wagens worden opgesteld op het Opveld, alles wat daar niet past zal worden opgesteld op de Groenewoudseweg. Het Tarweveld wordt vrij gehouden voor de hulpdiensten. De optocht start op het Cob Balkplein om 19.30 uur en gaat door de volgende straten: Oude Wetering, Overrijnseveld, Grote Meent, Nieuwland, Margrietstraat, Kromme Stelakker, Kersenakker, Kroosakker, Willem Alexanderweg, C.B. Kentiestraat, Mgr. Le Blancstraat, Kerkweg, Dorpsstraat, Rhijnesteinstraat, Beatrixstraat, Margrietstraat, Overrijnseveld en Oude Wetering.

advertentie
advertentie