Wethouder Hans Marchal vertelt over de plannen.
Wethouder Hans Marchal vertelt over de plannen. Ali van Vemde

Voorkeur voor variant woningen en bedrijven Willem Alexanderweg in Cothen

20 februari 2019 om 11:00 lokaal

COTHEN Maandagavond kwamen ondernemers en omwonenden samen tijdens de informatiebijeenkomst over het haalbaarheidsonderzoek bedrijventerrein met mogelijke woningbouw op het bedrijventerrein aan de Willem-Alexanderweg. Daarnaast ging de avond over de eventuele uitbreiding van het bedrijventerrein Stefanus (het terrein bij Van Dijks Koel- en Vrieshuis) aan de Graaf van Lynden van Sandenburgweg.

Ali van Vemde

Vorig jaar werden bedrijven over de plannen geïnformeerd. Ook voor de omwonenden was er een bijeenkomst. Op deze avonden werd verteld wat de verschillende mogelijkheden zijn voor woningbouw en uitbreiding van het Stefanusterrein. Deze varianten zijn getoetst op ruimtelijke aspecten, draagvlak bij ondernemers en financiële/economische aspecten. Er zijn zes varianten op papier gezet, van de huidige situatie op het industrieterrein aan de Willem Alexanderweg tot het hele gebied bestemmen voor woningbouw. De voorkeur gaat hierbij uit naar de D variant waarbij enkele bedrijven op het industrieterrein blijven en woningen zullen worden gebouwd. De overige bedrijven verhuizen naar het Stefanusterrein en worden één op één gecompenseerd. Ook Van Vliet Kastanjehout verhuist hier naar toe. Tijdens deze avond werden de varianten toegelicht.

De voorkeur gaat uit naar variant D, omdat hiervoor het meest draagkracht is. Zowel ruimtelijk als financieel is dit de beste optie. Hierbij is 2,6 ha beschikbaar voor 80 woningen. Het bedrijfsverzamelgebouw aan de oostkant blijft behouden. Na de uitleg door wethouder Hans Marchal en beleidsadviseur Ernest Bressers konden er door de betrokkenen algemene vragen worden gesteld. Hierbij maakte men zich vooral zorgen over het toenemende verkeer. Dit is echter niet opgenomen in het haalbaarheidsonderzoek en daar zal op een later tijdstip naar gekeken moeten worden. Aan het eind van de avond konden de plannen worden bekeken en konden individuele vragen worden gesteld.

Op dinsdag 19 februari is het haalbaarheidsonderzoek in de voorbespreking van de raad besproken. De gemeenteraad zal overgaan tot vaststelling op 5 maart.

advertentie
advertentie