De Brienkneuters op naar 4 doldwaze dagen
De Brienkneuters op naar 4 doldwaze dagen Brienkneuters

Cothense Brienkneuters maken een reis door de tijd

21 februari 2019 om 07:13 lokaal

COTHEN Carnavalsvereniging De Brienkneuters viert dit jaar het 5de Elvium. Een bijzonder jaar dat groots wordt gevierd. Een feest voor iedereen, van de kleintjes en tieners tot volwassenen, ouderen en zieken.

Ali van Vemde

De eerste festiviteiten hebben al plaatsgevonden. Zo werd op 26 januari een receptie gehouden waarbij veel oud-leden herinneringen kwamen ophalen. 's Avonds werd het jubileumfeest gevierd. En nu maakt de vereniging zich op voor het Carnavalsweekend. En die begint eigenlijk alvast op 22 februari, als de Brienkneuters een bezoek brengen aan de Cothense basisscholen.

SLEUTELOVERHANDIGING Op woensdag 27 februari gaat het carnaval echt van start. De zaal zal worden versierd in het thema van dit jaar 'Een reis door de tijd'. Dit is de avond van de officiële overdracht van de sleutel. Ook de Federatie van de Europese Narren is aanwezig en natuurlijk is iedereen van harte welkom om deze avond met De Brienkneuters een toost uit te brengen op het nieuwe carnavalsseizoen.

KRASSE KNARREN Alle 55-plussers worden uitgenodigd om op vrijdag 1 maart te genieten van de Krasse Knarren middag. Huiszanger Rien Salet is er bij en Piratenkoor 'Gein en Gek' uit Wijk bij Duurstede komt de boel op z'n kop zetten. Ook het vervoer kan worden geregeld. Dit kan via de Wijkse Dienst, telefoonnummer 06 23083043 (tot 17.30 uur) of met de brienkneutertaxi. Bel hiervoor Marijke Mocking, 562457 of 06 28378487. De middag begint om 14.00 uur in het Dorpshuys, CB Kentiestraat 2.

VERLICHTE OPTOCHT Om 19.30 uur gaat de verlichte optocht van start op 1 maart. Deze grootse optocht trekt veel bekijks. Aansluitend maken de winnaars nog een ronde over het Cob Balkplein. Na de optocht is de après ski avond. Deze avond is al geheel uitverkocht.

KINDEROCHTEND Ieder jaar genieten de kinderen van de speciale kinderochtend. Hier wordt gedanst, gezongen en gesprongen. Ook voor een spelletje ben je hier aan het goede adres. Er is vrolijke muziek van toen en nu, dus neem je vriendjes en vriendinnetjes mee op zaterdag 2 maart van 9.30 tot 11.30 uur in het Dorpshuys.

CARNAVALSOPTOCHT De optocht start om 13.30 uur bij het Dorpshuys. Wagens en loopgroepen zullen door het dorp trekken. Na afloop is er een instuif en hier zal ook de prijsuitreiking plaatsvinden. Deze instuif is van 14.30 tot l7.30 uur. Daarna is het tijd voor de tiener carnaval party, vanaf 8 jaar. Hier kan je je zangtalent laten horen en de organisatie rekent erop dat het record van de langste Polonaise deze avond verbroken wordt. Zorg dat je er bij bent van 19.00 tot 20.45 uur. Na afloop moeten de tieners worden opgehaald. En dan is het alweer tijd voor de grote carnavalsavond met DJ André en DJ Chiel. De foute party is van 21.15 tot 01.00 uur. Marco Kraats zorgt er voor dat het dak er af gaat.

ZONDAG 3 MAART En dan loopt het weekend alweer op zijn eind. Deze begint op zondag met de carnavalsmis en wordt afgesloten met The After Party van 15.11 uur tot zolang het gezellig is. De entree is gratis.

advertentie
advertentie