De Windroos 1 wint damkampioenschap onderbouw
De Windroos 1 wint damkampioenschap onderbouw André-Jan Douwes

Windroos 1 winnaar dammen onderbouw

18 februari 2019 om 11:21 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Vrijdag 15 februari was het opnieuw een drukte van belang in het woonzorgcentrum Ewoud en Elisabeth Gasthuis aan de Gansfortstraat. Nu was de onderbouw aan zet, de groepen 5 en 6 van de basisschool. Kees van den Houten kon opnieuw beschikken over zijn 5 helpers van de Utrechtse Provinciale Dam Bond, en zijn vaste assistente Amanda Hijweegen was ook weer van de partij. Aan alle voorwaarden voor een leuke dammiddag was zodoende voldaan, en dat is er ook uit gekomen.

Er hadden zich 10 teams aangemeld, zodat elk team iedere ronde kon spelen. Het eerste team van De Windroos nam vanaf het begin de koppositie, om die niet meer af te staan. Alle 7 ronden werden in winst omgezet, dus een 1e plaats met een 100% score van 14 punten. Een belangrijk aandeel daarin had de topscorer, Aday Bouma. Hij wist alle partijen te winnen en kreeg daarvoor de beker voor de topscoorder.

Als 2e eindigde het 2e team van De Regenboog met 11 punten, op de voet gevolgd door het 3e team van de Regenboog met 10 punten.

Het werd een feestelijke prijsuitreiking, waarbij men zich graag bereid toonde, volgend jaar weer mee te doen. De fraaie bekers die de winnaars mee naar school mochten nemen zullen daar zeker aan bijdragen.

Bovengenoemde teams mogen meedoen aan het provinciale damtoernooi voor de onderbouw op zaterdag 16 maart in Baarn. Opgave bij de heer Teus de Mik.

We bedanken het Ewoud en Elisabeth Gasthuis voor hun medewerking en gastvrijheid. De toernooien worden verder mede mogelijk gemaakt door onze trouwe vrienden: Zanskar Training en Consultancy, Ankie Meutgeert Fotografie, Het Fietsdomein, Hem en Haarmode, Geco verhuurbedrijf, Van Rootselaar Diensten, Makelaarskantoor Patty van Rooijen en Stichting Binding.

advertentie
advertentie