Op dinsdag is er prijsklaverjassen bij het Ontmoetingscentrum
Op dinsdag is er prijsklaverjassen bij het Ontmoetingscentrum Ali van Vemde

Het Ontmoetingscentrum is op zoek naar vrijwilligers

14 februari 2019 om 07:42 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Dé plek waar je elkaar kan ontmoeten. Bij het Ontmoetingscentrum zijn alle inwoners welkom om deel te nemen aan één of meerdere activiteiten, een kopje koffie te drinken, een krant te lezen of een praatje te maken. En dat kan al sinds 1983!

Ali van Vemde

Het oogt gezellig als je op een dinsdagmiddag binnenloopt bij het Ontmoetingscentrum aan het Walplantsoen 12. Aan de tafels zitten voornamelijk mannen die deelnemen aan het prijsklaverjassen. Jos van Velzen en Joke van der Grind verzorgen de koffie en thee en maken een praatje. Beide zijn al bijna vanaf het begin betrokken bij het Ontmoetingscentrum. Er is wel het een en ander veranderd in de loop der jaren, laten ze weten.

Jos en Joke vertellen: "Het Ontmoetingscentrum is in het leven geroepen vanuit de R.K. Kerk als een plek waar jong en oud elkaar op een laagdrempelige manier kunnen ontmoeten, ongeacht het geloof." Het was een andere tijd, waarin de vrouwen nog vooral thuis waren. Mensen hadden toen wat meer tijd. "Tegenwoordig werken veel vrouwen of ze passen op de kleinkinderen en gaan meer op vakantie. Dat merken we, want het wordt steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden die tijdens de openingstijden van het Ontmoetingscentrum beschikbaar zijn. We hadden zo'n 20 tot 25 vrijwilligers, maar dit aantal loopt terug. En het is natuurlijk zo dat vrijwilligerswerk wel vrijwillig is, maar niet vrijblijvend. Voor ons wordt het lastig om de week rond te krijgen. We zijn dan ook op zoek naar mensen die eens per week of eens in de twee weken een dagdeel willen komen helpen. Ook wij worden een dagje ouder en we willen graag dat de activiteiten gewoon door kunnen blijven gaan." Van de vrijwilligers wordt verwacht dat zij aanwezig zijn en zorgen voor koffie en thee, een praatje maken en zorgen dat alles klaar staat, zoals de prijsjes voor het klaverjassen. "Veel mensen komen hier al jaren. Wij tonen interesse en vragen bijvoorbeeld hoe de vakantie was of hoe een operatie is verlopen. Die belangstelling doet mensen goed."

ACTIVITEITEN Het Ontmoetingscentrum is open op dinsdag, woensdag en donderdag van 13.30 tot 16.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 14.30 uur. Op woensdag en donderdag wordt er getekend, deze groep bestaat vooral uit vrouwen. Veel belangstelling is er ook altijd voor de leesgroep, hier is een wachtlijst voor. De boeken die worden gelezen worden hier met elkaar besproken. De vrijdag is voor de taallessen, zowel Engels als Frans voor beginners en gevorderden. Joke en Jos benadrukken dat vrijwilligers zelf kunnen aangeven wanneer ze kunnen meedraaien. "Het maakt het gemakkelijker als er meer vrijwilligers zijn, want dan kunnen ze ook voor elkaar invallen. Dat wordt nu steeds moeilijker en als er niet meer vrijwilligers bij komen kan dit zelfs leiden tot sluiting van het Ontmoetingscentrum."

Wilt u eens in de twee weken een handje helpen bij het Ontmoetingscentrum of meer informatie? Neem dan contact op met mevrouw Jos van Velzen, telefoonnummer 0343 572720.

advertentie
advertentie