Werkschuit 1 met de wisseltrofee
Werkschuit 1 met de wisseltrofee André-Jan Douwes

Werkschuit 1 wint Louis Hijweegen wisseltrofee

11 februari 2019 om 10:36 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE De Werkschuit 1 is nu de schaakkampioen van de basisscholen. Het jaarlijkse schoolschaakkampioenschap vond plaats op 1 februari in het Ewoud en Elisabeth Gasthuis. Op sportieve wijze is er gestreden voor de diverse bekers. De A-categorie is voor de groepen 7 en 8 van de basisschool. De B-categorie is voor de groepen 5 en 6. In totaal hebben 12 teams zich ingeschreven voor dit jaarlijkse toernooi.

De Werkschuit 1 mag nu meedoen met het provinciale basisschool schaakkampioenschap op zaterdag 23 maart te Maarssen.

UITSLAGEN In de A-categorie werd Werkschuit 1 de winnaar, gevolgd door Werkschuit 2 en Windroos 1. In de B-categorie werd Windroos 2 de winnaar, Windroos 1 tweede en Regenboog 1 derde. Hidde Reurink en Finn Palma werden topscoorder in de A-categorie, zij spelen allebei in Werkschuit 1. Topscoorder bij de B-categoie werd Lucas Damen van Windroos 2.

DAMTOERNOOI Het damtoernooi A-categorie (bovenbouw) heeft plaatsgevonden op 8 februari. Op 15 februari vindt het damtoernooi plaats voor de B-categorie (onderbouw). De organisatie bedankt het Ewoud en Elisabeht Gasthuis voor de medewerking en gastvrijheid en de trouwe vrienden voor het mede mogelijk maken van de toernooien.