SVL – Geinoord 4 – 2

9 februari 2019 om 18:55 Sport/sport Deel je nieuws

Zaterdag 9 febr. 2019

einoord stond weliswaar op de voorlaatste plaats, maar moest zeker niet  onderschat worden gezien hun laatste wedstrijden. Winst tegen Sliedrecht zegt wel wat. SVL doet het ook goed, dus was er een pittige wedstrijd te verwachten op de Oranjehof. Dat SVL de uitwedstrijd tegen Geinoord met 0-1 had gewonnen wilde dus, zoals de zaken er nu voorstaan, weinig zeggen.

De harde wind was er de oorzaak van dat er geen vlot lopende wedstrijd gespeeld kon worden.

Beide teams hadden daar moeite mee al was het Geinoord die daar in het begin wat minder last van scheen te hebben. SVL kon pas in de 10e minuut een prima aanval laten zien die echter tot niets leidde. Weer tien minuten later drong het met wat handige bewegingen door tot in het strafshopgebied van Geinoord waar iemand op een verkeerde manier ingreep en een speler onderuit haalde waardoor de zeer goed leidende scheidsrechter van Dijk onverbiddelijk naar de witte stip wees. Willem Baaij schoot feilloos binnen: 1-0. Toen Geert-Willem Merkens in de 25e minuut de bal wilde wegtrappen rolde deze door de wind wat opzij zodat hij de bal half miste en een Nieuwegeiner die bal zomaar naar binnen kon werken: 1-1. Een iets te harde charge van Willem Baaij bezorgde hem in de 27e minuut een gele kaart. Vijf minuten voor de rust kwam SVL weer op voorsprong, Selçuk Albayrak schoof de bal beheerst langs de keeper en de ruststand werd 2- 1.

De tweede helft begon met een fel aanvallend Geinoord waar de verdediging van SVL de handen vol aan had. Nochtans produceerde SVL soms aardige aanvallen waarbij opviel dat er knap gecombineerd werd. Zo’n uitschieter liet Ali Alkan in de 68e minuut zien toen hij een man of vijf van de Geinoord-verdediging in de luren legde, de bal slim naar de vrijstaande Selçuk tikte die de bal strak langs de goede kant van de paal naar binnen werkte: 3-1. Maar het was nog niet binnen want zes minuten later werd het 3-2. Geinoord kreeg weer zichtbaar hoop op een gelijkspel en knokte voor wat het waard was. Vijf minuten voor het einde van de match beging een verdediger van Geinoord een fout in de zestien van SVL en het was weer Willem Baaij die binnenschoot en de eindstand op 4-2 bracht.

In de tweede helft stuurde trainer van den Berg Wouter van Hoof het gras op, hij verving Mitchel de Vaal.

Weer drie punten en dat zijn er zestien in de laatste zes wedstrijden. Goed werk mannen!

Volgende week naar WNC in Waardenburg. Aanvang 14.30 u.