Afbeelding
Ali van Vemde

Doe mee met de Wijkse Spelen

6 februari 2019 om 07:54 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Op maandag 25 februari wordt voor de zesde keer het sportieve evenement 'Wijkse Spelen' georganiseerd. Deze vindt plaats op Sportpark Mariënhoeve. Het biedt de kinderen uit de gemeente de mogelijkheid om verschillende sporten te proberen. Ook kinderen die wat extra hulp nodig bij het sporten, zijn van harte welkom.

Ali van Vemde

De Buurtsportcoach wil zoveel mogelijk kinderen laten sporten en bewegen op een leuke manier. Daarnaast krijgt gezonde voeding de aandacht. Dit gebeurt middels de 'Voel Jij Je Lekker Tour'. Inmiddels is gebleken dat dit succesvol is. Het team is inmiddels uitgebreid, daarover leest u binnenkort meer. Nu krijgt het evenement 'Wijkse Spelen' alle aandacht, want op de maandag in de voorjaarsvakantie kunnen kinderen bij verschillende sportaanbieders sporten van hun keuze proberen. Bij de eerste Wijkse Spelen namen zo'n 25 kinderen deel, inmiddels zijn dat er rond de 90. De inschrijving is inmiddels geopend, via de website www.stichtingwijksport.nl kun je tot 18 februari inschrijven. Op 20 februari krijg je dan bericht met de indeling van jouw sportdag.

VOOR WIE Buursportcoach Giel-Jan legt uit dat de inschrijving is gewijzigd. "Vanaf groep 3 tot en met groep 8 kunnen kinderen zich inschrijven voor het reguliere programma met zeven sporten. Kinderen die wat extra hulp nodig hebben of speciale behoeften tijdens het sporten en/of geen competitie element willen (ongeacht de leeftijd) kunnen zich inschrijven via het 'Jij Hoort Erbij' programma. Deze kinderen kunnen vier sporten beoefenen. Zij sporten in kleine groepjes van maximaal acht tot tien kinderen en voor hen is er extra begeleiding tijdens het sporten."

SPORTEN De kinderen kunnen kiezen uit zeven sporten in het reguliere programma. Dit zijn: karate (Shiai-jo), hockey (Dorsteti), korfbal (K.V. Viking), badminton (Ricochet), turnen (Levitas), freerunning (Levitas) en kidsfitcamp/bootcamp (Invorm Sports). Inschrijven kan voor drie ronden. Hiervoor kies je de sporten dit jij wil beoefenen. Per ronde betaal je € 1,-, dus dat is € 3,- in totaal. Dit kan vooraf worden betaald. Als je je niet vooraf hebt aangemeld of op de dag zelf betaalt, kost het € 4,-. Je loopt dan wel het risico dat de sporten van jouw keuze al vol zitten.

PROGRAMMA In het verleden werden de Wijkse Spelen gehouden op vrijdag, nu is dat op de maandag in de voorjaarsvakantie. Om 9.45 uur worden de kinderen verwacht in de kantine van de sporthal. De eerste sportronde begint om 10.00 uur. Tussen 10.45 en 11.00 uur wordt gewisseld en gaan de kinderen door naar de tweede ronde. De derde sportronde is van 12.00 tot 12.45 uur.

Zorg dat je er bij bent en kom lekker sporten op 25 februari. Zijn er nog vragen over je aanmelding, neem dan contact op Giel-Jan Wittenberg van Stichting Wijksport via gieljan.wittenberg@stichtingwijksport.nl of telefonisch 06 33567036.

advertentie
advertentie