Lize en Saeske geven uitleg over de cursus
Lize en Saeske geven uitleg over de cursus Ali van Vemde

Meer inzicht in financiën met cursus 'Voor Hetzelfde Geld!'

5 februari 2019 om 07:34 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Binnenkort gaat Stichting Binding starten met een nieuwe cursus. Tijdens deze cursus 'Voor Hetzelfde Geld' krijgen de deelnemers op duidelijke wijze uitleg over tal van onderwerpen. Zo krijgen de cursisten meer inzicht in hun inkomsten en uitgaven. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld (leren) internetbankieren, post sorteren, de administratie op orde brengen (en ook houden) en uitleg over het aanvragen van allerlei toeslagen.

Ali van Vemde

Lize Haarman van Stichting Binding coördineert de cursus. Ze legt uit: "Elke dinsdagmiddag hebben we al het inloopspreekuur 'Grip op de Knip'. Mensen met vragen over geld, administratie en moeilijke brieven kunnen hier terecht. Deze cursus sluit hier mooi op aan. Veel mensen hebben moeite met het op orde brengen van hun administratie en wij helpen hen er graag bij om meer inzicht te geven op verschillende gebieden. Op eenvoudige en duidelijke wijze gaan we hier mee aan het werk. Er is een cursusmap beschikbaar voor de cursisten, zodat ze er ook thuis mee aan de slag kunnen en alvast de lessen kunnen voorbereiden, zodat ze gericht vragen kunnen stellen."

Saeske is de vrijwilligster die met de cursisten aan de slag gaat. "Het liefst wil ik zo snel mogelijk beginnen," legt ze uit. "We werken in kleine groepjes van zes tot acht personen en iedereen kan in zijn eigen tempo aan de slag. Zo krijgen de cursisten inzicht in alles wat met financiën en financiële administratie te maken heeft. Hoe ga je het sorteren, opruimen en wat moet eerst worden betaald, maar ook uitleg over wat je moet doen als er geen geld is. Het is goed om te leren wat belangrijk is." De lessen worden aangepast aan de cursisten.. Saeske: "We kijken waar mensen tegenaan lopen en richten daar de lessen op in."

SAMENWERKING Lize vertelt dat er wordt samengewerkt met Schuldhulpmaatje, Humanitas en Grip op de Knip. "We beginnen met een gesprek met de cursist, waarin ze kunnen vertellen waar ze tegenaan lopen. Dan kunnen ze ook vast de cursusmap inkijken. Soms is er meer aandacht nodig en daar kunnen we dan ook bij helpen. Het is de bedoeling dat na de cursus iedereen zijn/haar administratie zelf gaat doen." Saeske vult aan: "Tijdens de cursus gaan we ook in op bijvoorbeeld vrijetijdsbesteding. Hoe kun je toch leuke dingen doen die niet veel hoeven te kosten. Cursisten kunnen elkaar ook tips hierover geven en ervaringen delen."

CURSUS De gratis cursus bestaat uit acht lessen van twee uur en een kwartier inclusief pauze. De cursus is voor iedereen, jong of ouder en mensen met kinderen. Het is een toegankelijke, laagdrempelige cursus. Deze wordt gegeven bij Stichting Binding in het Huis van de Gemeente. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn gaat de cursus van start. Mensen die meer informatie willen kunnen contact opnemen met Lize Haarman via telefoonnummer 0343 473075, 06 51356609 of via een mail naar. l.haarman@stichting-binding.nl De cursusmap ligt ter inzage bij Loket Wijk.

advertentie
advertentie