Hannah de Blaey en Robin Stolk tijdens de workshop
Hannah de Blaey en Robin Stolk tijdens de workshop ReviusWijk

Young Impact start M@S met Kick-off op ReviusWijk

1 februari 2019 om 11:09 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE In april wordt De Jeugd Van Tegenwoordig weer georganiseerd, een maatschappelijke stageproject van drie dagen van het ReviusWijk. De leerlingen laten zien dat ze de wereld willen verbeteren.

Philip Korff de Gidts

Op 29 januari werd de Kick-off georganiseerd door trainers Hannah de Blaey en Robin Stolk van Young Impact. Gedurende één dag werd er nagedacht over de uitdagingen die de leerlingen aan willen gaan: hoe wil jij immers iets voor anderen betekenen. Hoe laat jij zien dat je goed wil doen!

ACTIVITEITEN De leerlingen deden dit tijdens de workshops die na de kick-off volgden. De leerlingen willen graag acties organiseren: zo is er een plan met vluchtelingkinderen, een plan om ouderen te verwennen en een deel wil iets goeds doen met Natuur en Dieren. Docenten Karlijn, Marieke en Iris vertellen na afloop: "Het is fantastisch hoe leerlingen dan verzinnen dat er blind dates kunnen worden georganiseerd voor een 'match tussen jongeren en ouderen'. Ook werden er plannen gemaakt om jonge vluchtelingen een speurtocht door Wijk aan te bieden. En ja, voor dieren moeten we ook wat doen! Kortom, volop ideeën! " Op deze manier kunnen de jongeren hun eigen sterke punten inzetten om problemen aan te pakken die ze zien in hun omgeving.

MOOIE AANVULLING OP SCHOOLDOELEN Young Impact is een landelijke organisatie met trainers die jongeren graag enthousiasmeren. Young Impact leidt tot bewezen, structurele gedragsverandering onder jongeren. Er wordt gewerkt aan maatschappelijke en emotionele ontwikkeling. Dat sluit mooi aan op onze schooldoelen. Leerlingen die meedoen aan de uitdagingen van De Jeugd van Tegenwoordig krijgen een ticket voor de Young Impact Celebration ; op 12 juni krijgen zij dan een geweldig evenement met top-artiesten in Ahoy Rotterdam. Ronnie Flex, wij komen er aan!

advertentie
advertentie