Afbeelding
R.U. Kleering van Beerenbergh

Highland bigband in Calypso: A tribute to Frank Sinatra

23 januari 2019 om 07:54 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Het belooft een fantastisch muzikaal weekend te worden, op zaterdagavond 2 en zondagmiddag 3 februari. Dan brengt de Highland bigband een 'tribute to Frank Sinatra' in Theater Calypso op de Markt. Onder leiding van Cees Wieman speelt de bigband originele arrangementen van Frank Sinatra.

Ali van Vemde

The Highland bigband zag het levenslicht drie jaar geleden. Cees Wieman, zeker geen onbekende in de muziekwereld, wilde een bigband beginnen. In zijn woonplaats Amersfoort is al een aantal bigbands en dat houdt in dat het lastig is om voldoende muzikanten te vinden. Daarom werd gezocht naar een andere locatie Cees Wieman kende Tom van Ginkel van Theater Calypso, die al eens had aangegeven dat een bigband goed zou zijn voor Wijk, al heel lang en zo werd Wijk bij Duurstede de thuisbasis. Er werd gestart met zes muzikanten en er werd een netwerk uitgezet. Nu is de bigband bijna compleet met zeventien muzikanten.

Cees Wieman speelt al sinds zijn zestiende in bigbands. Hij begeleidde diverse artiesten en was actief in verschillende producties en musicals. Ook speelde hij bij diverse orkesten en reisde met het Glenn Miller Revival Orchestra tien jaar lang de wereld rond als zanger/trombonist. Veel werkte hij samen met zangeres Babs Delatmotte. Zij is ook de vaste zangeres bij de Highland bigband. In de drie jaar dat de band bestaat zijn er regelmatig optredens geweest in en buiten Wijk bij Duurstede, onder andere bij Kasteel Duurstede, Kleurrijk Uit in Wijk en in Theater Calypso, waaronder de Crazy Sunday Afternoon. De Highland bigband repeteert elke woensdagavond in het Muziektheater. Er is nog plaats voor enkele muzikanten.

FRANK SINATRA TRIBUTE Het eerste. weekend van februari staat in het teken van Frank Sinatra. Cees Wieman: "We hebben er voor gekozen om twee keer een optreden te verzorgen, op zaterdagavond en op zondagmiddag. Het spelen van de originele Sinatra arrangementen vraagt veel repetitietijd en het is dan zonde om maar één keer op te treden." Het wordt een gevarieerd programma met bekende nummers als 'New York, New York' en 'I;ve got you under my skin' tot onbekende nummers. Ook stukken uit bijvoorbeeld 'My Fair Lady' komen aan bod. Zangeres Babs Delamotte zingt onder andere werken van Nancy Sinatra, Billie Holiday, Natalie Cole en Ella Fitzgerald. Het wordt een optreden in deze tijdgeest. Ook voor de muzikanten, die vooral voor hun plezier spelen, is het een pittige opgave. "Het vraagt wel wat van hen, want het is redelijk moeilijk uit te voeren," vertelt Cees Wieman. Zangeres Babs is enthousiast. "Het is super om te doen. Het is de muziek waar we van houden en we vinden altijd een dankbaar publiek. Cees kan dit erg goed. Het is best moeilijk om zo'n band op te zetten, maar we werken met hele fanatieke amateurs. En dat hoor je!"

Voor de liefhebber van de 'popmuziek' van toen is het een optreden dat u niet mag missen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het Calypso Theater.

advertentie
advertentie