Afbeelding
Ali van Vemde

Informatiebord heemtuin

21 januari 2019 om 10:26 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE De vrijwilligers van de Heemtuin aan de Hoge Hofweg zijn al weer flink aan het werk geweest. Een prachtig stukje natuur wordt door de vrijwilligers regelmatig onderhouden. Woensdag 16 januari werd hier een informatiebord onthuld door voorzitter van de VNMW/IVN Henny Olthof en wethouder Hans Marchal.

Ali van Vemde

"De heemtuin is het visitekaartje van de VNMW," vertelde Henny Olthof, "en is een van de eerste projecten van onze bijna 30 jaar bestaande vereniging." Het geplaatste informatiebord is een lang gekoesterde wens van de vereniging. Blij is men ook met de samenwerking met de gemeente voor de revitalisering van de heemtuin. Wethouder Hans Marchal benoemde de mooie dingen die de vereniging doet en dankte de vrijwilligers voor hun inzet.

VOGELVLUCHTPERSPECTIEF Het informatiebord, dat in vogelvluchtperspectief de heemtuin weergeeft, werd ontworpen door Ruud Waltman. Een prachtig paneel dat uitnodigt om een bezoek te brengen aan de heemtuin, die op kleine schaal de diversiteit van de natuurlijke vegetatietypen weergeeft. Complimenten waren er ook voor Lex Kramer die er alles aan heeft gedaan om dit bord mogelijk te maken.

Het was een drukke dag voor de VNMW/IVN want op deze dag werden ook herdenkingsplaatjes geplaatst bij de bomen bij obs 't Anker en het kerkje in Cothen. Deze bomen werden geschonken bij het 25-jarig bestaan van de vereniging aan de drie kernen. Het herdenkingsplaatje in Langbroek bij de Piet de Springerschool zal later worden geplaatst.

advertentie
advertentie