De Lek op met de Bluescruise
De Lek op met de Bluescruise Blues in Wijk

Zesde Bluescruise op de Lek

19 januari 2019 om 10:53 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Al 10 jaar organiseert Blues in Wijk bluesevenementen in Wijk bij Duurstede. Eén van de succesnummers is de steevast uitverkochte Bluescruise en ook voor de 6e editie is de belangstelling weer enorm. Dit jaar gaan ze op zaterdag 30 maart weer de Lek op. Wil je ook mee, koop dan snel je tickets. Vol is vol!

MS. SALVINIA Eind 2010 ontstond bij de Wijkse bluesmannen het idee voor een bluescruise op de Lek toen het statige riviercruiseschip Salvinia in de Wijkse haven was afgemeerd ivm een open dag. In 2011 vaarde de "bluesboot" voor de eerste keer de Wijkse haven uit. Voor de Arnhemse rederij Feenstra, de eigenaren van het schip en de bemanning weer eens wat anders dan de gebruikelijke zomerse Rijn en Moezeltrips. Onderweg niet alleen lekkere blues en een meer dan voortreffelijk scheepsbuffet, maar ook prachtige vergezichten over de rivier, uiterwaarden en rivierdorpen. De vaargasten keken hun ogen uit.

30 MAART Zaterdagmiddag 30 maart kunnen bluesliefhebbers vanaf 13.00 uur weer inschepen in de Wijkse Stadshaven. Parkeren kan er voor de deur. Als iedereen aan boord is steekt de Salvinia van wal en gaan de muzikanten los. De vaarroute is nog niet bekend, maar vermoedelijk wordt het richting Rhenen/Wageningen, dus door de sluis bij Amerongen en langs de Utrechtse Heuvelrug. Natuurlijk is de bar aan boord de hele trip geopend en in het restaurant staat het buffet klaar voor iedereen. Rond 19.30 uur wordt er weer aangemeerd in Wijk. En dat alles voor slechts €48,- (excl. servicekosten). Tickets kun je bestellen via de website www.bluesinwijk.nl. Indien uitverkocht wordt je op de wachtlijst geplaatst.

LIVE BLUES Tien gerenommeerde muzikanten uit binnen en buitenland spelen in verschillende combinaties en samenstellingen en zorgen non-stop voor een fantastische bluesshow. Het zijn:

MICHAEL ROACH (USA/UK) geboren in Washington DC en een uitzonderlijk performer met blues die dateert uit de jaren '20. Sterk beïnvloed door bekende figuren als John Jackson, John Cephas en Jerry Ricks ontwikkelde hij zijn eigen stijl. Hij communiceert met zijn publiek en entertaint terwijl hij speelt.

GILES ROBSON (UK) Een harpist van wereldklasse met krachtige expressieve zang. Hij heeft de autoriteit, het vertrouwen en de expertise die horen bij de legendes als Charlie Musselwhite en James Harman. De harp was nog nooit in zulke goede handen. Een Blues Giant, absolute meester in de vorm, passie, originaliteit, verbazingwekkende energie en zweet; vooral speelt hij met gevoel vanuit de tenen omhoog.

BIG BO BROCKEN (NL).Geen onbekende in Wijk. Speelt al meer dan 30 jaar zijn blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, "cigarbox" gitaar, snare drum, hi-hatt en bassdrum. Blues-klassiekers uit de jaren '20, '30 en '40 waarbij onversneden en vaak obscure Delta Blues de boventoon voert.

BIG BO AND FRIENDS (NL) Big Bo, een meester op het gebied van traditionele Delta, Piedmont en Ragtime blues en zijn band laten het geluid van de jaren '40 en '50 herleven. Big Bo, Marco Ooninckx op contrabas en Ipo van Drooge op drums. Op de rand van de overgang naar de elektrische blues uit Chicago, Memphis, New Orléans en met een knipoog naar Texas Blues zet de band een dampende en swingende set neer en waant het publiek zich even in een rauwe, swingende Juke Joint in Chicago of Memphis.

TINY LEGS TIM EN STEVEN TROCH Troch (B) Twee toppers uit de Belgische roots scene, die samen een zeer bijzonder duo vormen. Tiny Legs Tim (Tim Degraeve) zang/gitaar en mondharmonicaspeler Steven Troch. Eerlijke bluesmuziek met soms een mix van country. Steven werd als late tiener besmet met het blues virus en heeft sindsdien in verschillende formaties gespeeld. Door de jaren heen veranderde hij in een zeer gedreven mondharmonica speler met een extra dosis originaliteit, een begenadigd zanger en een clevere songwriter.

STEVEN TROCH BAND (B) De Steven Troch Band bestaat uit topmuzikanten en zetten een dijk van een sound neer. Het is rootsmuziek vanuit een klassiek uitgangspunt, maar daar wordt vervolgens wel een hel originele draai aan gegeven. Gitarist Matt T. Mahony durft met zijn spel buiten het geijkte bluesstramien te gaan, Liesbeth Sprangers legt de vetste bas grooves neer en King Berik mept op zijn ketels alsof zijn leven ervan afhangt

advertentie
advertentie