De genomineerden voor de Wijkse Ondernemersprijs 2019
De genomineerden voor de Wijkse Ondernemersprijs 2019 Wijk in Bedrijf

Wijkse OndernemersPrijs; stemmen op de genomineerde bedrijven

15 januari 2019 om 07:47 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Donderdag 7 februari staat, onder de noemer Wijk in Bedrijf, geheel in het teken van ondernemerschap binnen de gemeente. Leerlingen van het Revius Wijk geven presentaties, ondernemers presenteren zich op een interactieve BedrijfsBeurs én voor de derde keer wordt de Wijkse OndernemersPrijs uitgereikt aan ondernemers uit Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede.

Ali van Vemde

GENOMINEERDEN Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente zijn op 7 januari de genomineerden bekendgemaakt in de drie categoriëen. In de categorie Wijkse Onderneming van het jaar 2019 (voor bedrijven met meer dat 5 fte. in dienst) zijn dit PPC, Van der Sijs en Van Vliet Kastanjehout. In de categorie de Wijkse Onderneming van het jaar 2019 (voor bedrijven met minder dan 5 fte. in dienst zijn genomineerd De Nachtdijk, Den Hoed en Flair Design. In de derde categorie, de Wijkse winkelier van het jaar 2019, zijn genomineerd Lindsey's Vis, Slagerij Zumbrink en Thuys in Wijk.

STEMMEN Iedereen kan zijn stem uitbrengen via www.wijkinbedrijf.nl/stemmen tot 1 februari. Op 7 februari zal tijdens Wijk in Bedrijf de prijs worden uitgereikt. De jury is verantwoordelijk voor het verkiezen van de Wijkse Onderneming van het Jaar, de publieksstem wordt hierin meegenomen.

BEDRIJFSBEURS Tijdens Wijk in Bedrijf wordt op 7 februari een grote BedrijfsBeurs georganiseerd waar voor de bezoeker van alles te beleven valt. In het Revius zullen veel bedrijven zich presenteren op een interactieve en laagdrempelige manier. En natuurlijk wordt de Wijkse OndernemersPrijs uitgereikt. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Tijdens de beurs zal gastspreker Jan van Setten vertellen over het ondernemerschap. Iedereen is vanaf 16.00 uur van harte welkom, de toegang is gratis.

WOP STAGES Het stimuleren van werkgelegenheid in de gemeente is een van de speerpunten van de OndernemersKring (OKW). Het Werk Oriëntatie Project (WOP) is daar onderdeel van. Bijna 80 vmbo tl leerlingen gaan in de week van 21 tot en met 25 januari op stage. Zij kiezen het stagebedrijf van hun voorkeur uit het online bedrijvenboek en gaan daar 36 uur aan de slag. Op deze manier krijgen de leerlingen inzicht in de activiteiten van het bedrijf en zien ze wat de functie eigenlijk inhoudt. De deelnemende bedrijven stimuleren hiermee hun bedrijfsimago en zij werken mee aan de vorming van misschien wel hun potentiële arbeidskrachten in de toekomst. Bijna 90 3e jaars havo/vwo leerlingen brengen in die week bedrijfsbezoeken. In groepjes zullen deze bezoeken, die een informatief karakter hebben, plaatsvinden. Zo krijgen ze een beeld van de beroepen en het werkveld. De stagebevindingen worden gepresenteerd tijdens de BedrijfsBeurs van Wijk in Bedrijf vanaf 16.30 uur.

MEER INFORMATIE Wilt u meer weten over het verkiezingsreglement van de Wijkse OndernemersPrijs? Wilt u als ondernemer niet ontbreken op de BedrijfsBeurs? Op www.wijkinbedrijf.nl vindt u alle informatie.

advertentie
advertentie